Filtru mai bun ca în poze

Vorbesc aici despre SPF (Sun Protection Factor) și despre cât de important este în rutina zilnică. Nu voi scrie despre ce reprezintă SPF și cum funcționează pentru că o face foarte bine Corina de la pasagera.ro. Dar vă voi spune că, după un minim de cercetare am aflat și eu câteva lucruri interesante pe care nu le știam.

Cremele SPF sunt de două feluri, minerale și sintetice. La noi pe piață se găsesc destul de greu cele doar cu filtre minerale, știu pentru că am căutat puțin, în schimb majoritatea din magazine și farmacii sunt cu filtre sintetice. Nu mă înțelegeți greșit, cele cu filtre sintetice nu sunt rele, chiar deloc. Dar dacă ai tenul sensibil, cuperoză sau alte afecțiuni ale pielii, poți găsi că cele sintetice te deranjează într-un fel sau altul după aplicare. Fie că înrăutățesc puțin acea problemă a pielii, fie că îți dau senzație de usturime, înțepături, mâncărime, ochi care lăcrimează, cauzează acnee. De aceea poți alege varianta cu filtre minerale. Pentru copii, care au pielea mult mai sensibilă, e recomandat chiar să mergeți pe varianta minerală.

Ce am mai aflat nou e ce înseamnă numărul după SPF. Eu credeam că e vorba de cât de bine protejează și câte „raze” respinge. Spre exemplu, credeam ca SPF 20 e o protecție redusă ca intensitate, pe când SPF 50 nu lasă nimic să te atingă. De fapt e vorba de perioada de timp pentru care te protejează. SPF 20 – 200 de min, SPF 30 – 300 de min, SPF 50 – 500 de minute, după care e indicat să reaplicați produsul.

Pentru tenul meu am ales, după ce am testat mai multe mostre, Calm Mineral Moisturizer cu SPF 30 de la Paula’s Choice, varianta pentru ten normal-uscat. Lasă urme albe, dar care dispar dacă masezi bine crema în ten, și e o variantă ușoară care nu mi-a cauzat nici un fel de probleme de o lună de când o folosesc.

Pentru restul pielii, pentru pitică, pentru soț, pentru zilele la mare, am comandat de pe iHerb o cremă și un spray de la BabyGanics, mineral-based ambele, și fără parfum. Sunt destul de groase și grase și se întind destul de greu, dar pitica stă la masat cu cremă, așa că, după puține insistențe, am reușit să obțin o aplicare uniformă. La fel și pe tenul meu, a trebuit să muncesc puțin mai mult pentru a nu rămâne cu dungi albe, dar nimic care să mă deranjeze extraordinar.

 

Iar pentru geantă, atunci când alergăm prin oraș, am luat, tot de pe iHerb, Badger SPF 35 stick. Acesta e ca un „ruj”, doar că e mult mai tare în consistență. Necesită puțină masare pentru a reuși să-l întind pe ten, dar e o soluție facilă pentru geantă, în condițiile în care car deja și haine de schimb pentru pitică, scutece, și câte și mai câte, și contează pentru spatele meu orice gram lăsat acasă.

Toate produsele de pe iHerb sunt accesibile ca preț, dar vă recomand livrarea cu Poșta. Durează mai mult livrarea, dar nu cresc costurile substanțial, meritând în continuare achiziția. Pentru mine a fost o variantă foarte bună această comandă, pentru că nu am avut timp să caut prin farmacii, și am zis că, până reușesc să găsesc timp, ne ardem toți trei pielea, trece vara, facem riduri (mai ales eu).

Pentru mai multe variante și informații, vă recomand călduros blogul Corinei https://www.pasagera.ro/protectie-solara-vara-produse-recomandate.html

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *