Aplicarea fondului de ten – pensule

Dacă într-un articol precedent v-am povestit de dragostea mea pentru bureții de aplicare a fondului de ten, acum vreau să vă vorbesc despre pensulele de machiaj. Un lucru să fie clar de la început: o pensulă nu e dedicată aplicării unui singur tip de produs, ci poate fi folosită în mai multe scopuri, deci nu e nevoie de o trusă de makeup artist de fiecare dată când pleci la birou/plimbare/întâlnire etc.

Pensula de aplicare a fondului de ten:

IMG_3865 cu explicatii

Există mai multe pensule pentru aplicarea fondului de ten. Cea mai des folosită astăzi este buffing brush și se folosește prin realizarea de mișcări circulare care au rolul de a uniformiza aplicarea fondului de ten. Eu personal nu o mai folosesc, deoarece mi se pare că ridică în proces tot puful de pe față și îl face vizibil într-un mod inestetic.

A doua pensula din poza de mai sus este tot una de buffing dar mai mică și pe care nu stiu dacă am folosit-o de două ori. Se mai numește și stipling.

Cea de-a treia pensulă este una plată de aplicare a fondului de ten și se folosește cu mișcări liniare dinspre nas spre marginile feței. Mie personal nu-mi place deoarece lasă dungi, iar dacă lumina din baie sau de la oglindă nu e puternică, risc să ies afară cu o mască ciudată.

Ultima pensulă este un duo-fibre (peri naturali și artificiali) și mi-a fost recomandată în magazinul MAC pentru aplicarea atât a anticearcănului cât și a fondului de ten. La fel, cu miscări liniare. Mi se pare însă mică pentru fondul de ten; nu imposibil de folosit în acest scop, dar necesită mai mult timp.

Eu le-am înlocuit pe toate cu buretele. Dar dacă e să mă întorc azi la pensulă, le-aș arunca pe cele de mai sus (mai puțin cea de la MAC) și aș încerca să pun mâna pe cea mai lăudată pensulă a industriei:

Se poate cumpăra cu livrare în România de aici.

You may also like

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *