Aproape mai frumoasă

În lumea femeilor există mai multe trenduri când vine vorba de machiaj: contouring, strobing, baking, non-touring etc. Toate aceste trenduri vin din lumea artelor, mai exact a teatrului și a derivațiilor din el. Cum în începuturile teatrului numai bărbații erau actori, s-a născut și curentul Drag, sau costumarea exagerată pentru a interpreta roluri de femei. În curentul drag inclusiv machiajul este exagerat, și, pentru a rezista și a transmite diferite expresii în lumina de scenă, s-a dezvoltat și rafinat la rândul lui.

După cum bănuiți, unde vreau să ajung cu asta e că toate aceste „noi” tehnici de machiaj nu sunt noi deloc, ci dezgropate. Nu e absolut nimic rău în asta doamnelor! Doar că din păcate văd că unele curente din lumea Drag s-au tradus mot-a-mot în machiajul de zi, și se vede din avion, într-un mod nu tocmai plăcut. Care sunt din punctul meu de vedere?

Sprâncenele tatuate – îmi pare rău, dar oricât de bine ar arăta în poze, în reviste, oricât de natural ar fi pigmentul, oricât de apropiat de nuanța firului tău de păr, în persoană tot se vede din avion. În primul rând arată fals pentru că forma e mult prea definită; nimeni nu se naște cu părul din sprâncene încadrat într-un chenar perfect, mai ales în apropierea nasului. În al doilea rând pigmentul de tatuaj din sprăncene lucește la lumina zilei. Sincer. Iar din profil se vede părul din sprânceană ridicat deasupra a ceea ce pare a fi o bandă de latex lipită de față. Poți folosi creionul, sau pudra de sprâncene; astea nu lucesc, și poți să le faci mai difuze spre margini mimând mai bine o sprânceană naturală.

eyebrow tattoo

Sursa foto

Conturarea buzelor în afara liniei – se vede și în poze, și în realitate. Toate am vrea buze mai pline a la Angelina, dar realitatea e că dacă nu le ai natural șansele să le poți obține desenând în afara lor sunt…ei bine false. Conturul buzei e ușor ridicat, definit, chiar dacă nu este egal de jur împrejurul ei; o linie trasă pe pielea din afara lui e tot o linie trasă pe un plan mai jos, și deci o linie vizibilă prin însăși diferențierea sus/jos. Are sens ce zic?

lip contour

Sursa foto

Am căutat poze cu exemple realizate mai subtil, tocmai ca să arăt că oricât de subtil ar fi realizate aceste două „înfrumusețări”, tot sunt vizibile. Știu ce înseamnă să suferi că ai fost și tu în adolescență adepta modei „sprâncene subțiri”; eu una am optat pentru creșterea sprâncenelor cu ghidaj din partea cosmeticienelor de la Anastasia Soare. Costă, știu, dar și tatuajul costă, și nu m-am dus lunar, ci o dată cam la două luni. Iar unde pur și simplu nu mai creșteau fire și rămâneau goluri în sprânceană, cosmeticiana m-a învățat cum să mă folosesc de creion și de lungimea firelor alăturate pe care le fixez cu gel (aka rimel de sprâncene). Mi-a luat cam un an jumate procesul, jumătate de an să le las să crească și un an de vizite în salonul Anastasia Beverly Hills (sporadic repet) dar a meritat așteptarea. Dacă nu se poate aplica varianta asta și în cazul tău, încearcă să cauți un salon de tatuaj foarte bun, și vorbește fără frică cu persoana care îți tatuează sprâncenele: poate ar putea să nu mai „deseneze” atăt de multe fire la baza nasului unde nu ar trebui să fie atât de dese, sau poate ar putea să facă firele puțin mai rare, cât să nu mai pară atât de false. Și încearcă să vezi cum ar arăta machiate cu puțină pudră de sprâncene peste tatuaj, pudra matifiază și nu ar mai arăta atât de lucioase în lumina naturală.

Cât despre buze…make-up artistul care m-a machiat pentru nuntă mi-a propus la machiajul de probă varianta de conturare în afara buzei pentru a da volum. Când am plecat de la probă și m-am uitat în oglindă afară mi-am dat seama că se vedea clar ca bună ziua; ca drept urmare la nuntă acest trend nu s-a materializat pe fața mea. Din contră, cum eu sunt un fel de late adaptor al rujului, Ana, cea care m-a machiat, mi-a respectat decizia și nu a insistat deloc când i-am spus că nu aș vrea decât balsam pe buze.

Probă machiaj nuntă
Probă machiaj nuntă

 

Machiaj nuntă
Machiaj nuntă

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *