Business în clasicul stil românesc

De la începutul lui 2015 și până pe 11 iulie a trebuit să apelez la diverse firme care să mă ajute în organizarea unui eveniment. Dacă primele două luni ale anului au fost dedicate planurilor de “atac”, în cele care au urmat am trecut la acțiune și am aflat că zicalele românești sunt izvor de înțelepciune.

“La pomul lăudat nu merge cu sacul!”

După research m-am hotărât la o cofetărie din Brăila căreia să-i dau comandă de tort: Cofetaria Poem.  Site-ul prost făcut, dar, obișnuită să citesc printre poze, am văzut potențial (plus ca alternativa arăta și mai rău) și m-am hotărât să-i contactez. Am trimis un email elaborat la contact@poemcaffe.ro care să includă și gramaj și poză cu felul în care doresc să arate tortul și in care bineînțeles ceream detalii despre procedura necesară pentru a plasa comanda. O săptămână mai târziu, când nu am auzit nimic de la ei, i-am sunat. Mirare, adresa de email nu există, aproape că mi-au râs în nas că îmi imaginam că au primit emailul, și mi-au dat altă adresă: poem.caffe@yahoo.ro. Am retrimis emailul, mi-au răspuns, restul a decurs cât de cât lin, dar am rămas în analele cofetăriei drept singura nebună care le-a trimis comanda pe email (așa m-au recunoscut și când m-am dus fizic să plătesc avansul). Tortul a fost superb și ca aspect și ca gust și îi recomand cu căldură pe cei de la Poem (dar nu trimiteți email cu comanda 😛 )

Ce am comandat
Ce am comandat
Ce a iesit
Ce a iesit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg.”

În căutarea pentru flori și lumânări pentru același eveniment am dat de Beatrice Misaila Personal Florist din Galați. I-am făcut o vizită la atelier cu câteva luni înainte de eveniment, am stabilit în mare materielele și a rămas să confirmăm totul înainte cu o lună de livrare. Buchetele de flori (două la număr) ajungeau undeva la 300 Lei, daaar, și aici intervine un mare DAR, lumânările, șoc și groază, ajungeau la 800 Lei două bucăți. La prima vizită i-am explicat că pentru noi nu se justifică un cost atât de mare pentru două lumânări și că am vrea o alternativă mai ieftină. Doamna (după o încercare de a ne trece de partea ”luminii” pentru ca asta face o floristă) ne-a propus o singură variantă, doua lumânări butuc de 25-30 de cm, cu câte un buchețel mic de flori fiecare, cost 250 Lei perechea. Am refuzat și am căutat variante. Ca să ne înțelegem, două lumânări de 70 de cm, goale (aka nedecorate) costă 30 Lei…ne-am consultat între noi și am decis să le decorăm singuri. Cu două luni înainte a revenit florista cu varianta aceasta de două lumânări de 70 de cm cu flori, 250 Lei perechea. Ok! Perfect! am scăpat noi de decorare. Cu o lună înainte de eveniment vreau să-i fac mai sus menționata vizită pentru confirmare…nu poate, ințeleg, zice că oricum consideră apelul ca pe o confirmare fermă. Cu 4 zile înainte de eveniment mă sună și mă ceartă că nu am mai contactat-o…(cri cri cri), încearcă să schimbe culorile buchetelor de flori, îi explic clar că nu se poate, și supărată tot ea, îmi zice că bine…vede ea ce face…Să comentez? Nu așa, nu se face așa! Din motive evidente. Rezultatul final a fost frumos. Aș recomanda-o? Da, dar aș avertiza persoana respectivă că există și ”vicii ascunse”.

Buchet marinaresc
Buchet marinaresc
Lumanare
Lumanare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru alte exemple, va urma o partea a doua.

Sursa photo: Pinterest și arhiva personală

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *