Și eu ce cumpăr?!

Toată omenirea (inclusiv femeile) are impresia că femeile se pricep la ”chestii de femei”, spre exemplu la machiaj, cosmetice, haine, pantofi, coafuri etc.

Realitatea este însă că NU, nu toate femeile se pricep sau sunt interesate de aceste subiecte. Realitatea și mai surprinzătoare este că cele care chiar se pricep și sunt interesate nu se rezumă neaparat la atât. Știu, nu?! Șoc și groază! Dar într-adevăr se pare că nu toate femeile dichisite sunt niște pițipoance superficiale care nu pot purta o discuție dacă iese din sfera subiectelor de mai sus.

Dar dacă nu te pricepi, nici nu te interesează prea tare, dar ai vrea să mai știi din când în când una alta, că sunt folositoare în caz de eveniment pentru care nu vrei sa dai bani pe coafor/makeup? Pentru asta caută niște tutoriale sau niște review-uri de produse pe net. DAR înainte să cumperi tooooate recomandările, ține minte că unele review-uri sunt sponsorizate. Devine complicat? Fă ca mine: cu cât mai multe review-uri găsești, aka vâlvă în jurul unui produs/brand, cu atît mai mari sunt șansele să fie ceva de capul lui (în majoritatea cazurilor).

O să vă prezint de acum încolo ce am cumpărat eu de-a lungul vremii și dacă a meritat sau nu și voi include și linkuri cu prețul acolo unde e posibil. Încep seria de articole cu demachiantul.

onB1

 

Pentru demachiere am în dulap în momentul de față trei variante: Garnier, Eucerin și Bioderma.

GARNIER Essentials – lapte demachiant cu extract de struguri

onB3

 

Treaba lui de luat machiajul de pe față o face… dar îmi irită ochii foarte tare; iar dacă am pe gene un rimel rezistent la apă și trebuie să insist mai mult pe zona ochilor, CHIAR DACĂ scrie pe recipient că ”elimină machiajul rezistent la apă”, îmi dau întotdeauna lacrimile și rămân cu ochii roșii. Din cauza asta nu sunt încântată de el, e ieftin (undeva la 15lei, dar nu l-aș recomanda….mai degraba aș lua data viitoare Lapte Doina, care are tot un preț mic și nu transformă demachierea într-un chin.

EUCERIN – DermatoCLEAN

onB4

E un demachiant bifazic pentru toate tipurile de ten. Mai scrie pe etichetă că este testat dermatologic și oftalmologic și este recomandat și persoanelor care poartă lentile de contact, ceea ce uneori e și cazul meu. Demachiază bine, își face treaba. Preț: în jur de 37lei. Ce nu-mi place mie e că e bifazic :)) mai exact că trebuie să-l tot agit în timpul unei folosiri; până mă șterg eu cu o dischetă și aș vrea să pun demachiant pe a doua, el se separă deja și trebuie să-i pun capacul și să îl agit iar. Nu îmi mai place nici că îmi lasă o peliculă ușor uleioasă pe față că de, așa sunt astea bifazice. DAR după un machiaj mai complex de seară e clar că pot să mă bazez pe demachiantul ăsta, și e minunat că nici nu trebuie să insist pentru că ia tot machiajul cu ușurință. L-aș recomanda? da, de ce nu.

BIODERMA Sensibio H2O – soluție micelară

onB2

Am cumpărat-o după ce am văzut ceva reclamă pe net parcă, cum că e un produs dermatologic recomandat persoanelor cu ten sensibil. Eu am cuperoză pe obraji și încerc pe cât posibil să nu supun tenul unor factori iritanți ca să nu se agraveze. Așa că am zis să încerc. Am cumpărat inițial varianta mică de 100ml, în caz că nu-mi place să nu arunc pe fereastră prea mulți bani, mai ales că e un produs mai scump (100ml a fost undeva la 25 lei). Am folosit conținutul sticlei mici și mi-am mai luat 500ml cu toc cu dischete demachiante cadou. Îmi place foarte tare că e așa…pentru puturoși: e hipoalergenic și fără parfum, așa că nu am avut nici un fel de reacții adverse; curăță destul de bine; are consistența apei, așa că nu lasă nici un fel de surplus pe ten și nu mai trebuie să mă spăl pe față după ce o folosesc. Sticla mică am ținut-o și îi fac refill când plec în deplasare în afara orașului. Aș recomanda produsul? Da.

Concluzia? Sunt enorm de multe produse pe piață, astea au fost numai trei pe care le-am avut eu în baie. Citește bine ambalajul și nu te încânta numai la prețul cel mai mic, ca să nu ajungi la dermatolog. Chiar dacă nu ai un ten sensibil, e bine totuși să nu-l transformi într-unul.

Sursă foto: telefonul meu mobil 😛

You may also like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *