Cui ceri ajutor când nu răspunde pediatrul?

Să ne imaginăm următoarea situație: copilul e vesel și vioi toată ziua, ieșiți la plimbare, mănâncă bine, toate bune și frumoase. Pe la 11 seara se instaleză o stare subfebrilă. Prima de când s-a mărit familia. Știi teoria, dar în practică se instalează panica; e copilul tău și nu vrei să sufere, dar mai ales vrei să faci ce-i bine pentru el. Iar pediatrul nu răspunde la telefon. Ce faci?

Cauți pe net? În primul rând, doar că panica e mare și nu știi sigur dacă să ai încredere. Suni la pediatru până răspunde? Poți să faci și asta dar posibl ca de mâine dimineață să-ți cauți altul care nu-ți știe pornirile nocturne. Te duci la Camera de Gardă? Ai putea, dar e doar o stare subfebrilă, dacă ia de acolo cine știe ce alte bazaconii? Plus că aștepți până începi să cânți în portugheză, mai ales dacă nu știi limba.

Vă spun eu, cel mai simplu e să suni la Peditel, serviciul de urgențe și sfat medical pentru copii, unde îți răspunde un pediatru la orice oră. Eu asta am făcut în situația descrisă mai sus, și m-a calmat doamna doctor în doi timpi și trei mișcări. Apoi mi-a explicat exact cum e cu temperatura la copii, când se intervine și ce să fac între timp să o ajut. Asta a fost când mândra avea două luni jumate, prima „urgență”. Când a făcut febră după vaccinul de patru luni nici măcar un mușchi nu mi-a mai tresărit, parcă eram la al cincilea copil.

Așa că țineți minte serviciul ăsta pentru orice eventualitate: Peditel – 1791

 

Sursa cover foto

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *