Custom versus retail

Cred cu tărie în produsele făcute pe comandă, de la haine la încălțăminte și accesorii, pentru că mie îmi e clar că un lucru făcut pe măsurile tale o să-ți stea mereu mult mai bine decât o măsură standard care ar trebui să vină tuturor persoanelor M, cu o marjă de plus minus centimetri. Cu toate astea, să nu exagerăm, hainele de zi cu zi pot la fel de bine să nu fie custom…oricum le supui tranzitului zilnic până la serviciu și înapoi, praf, poluare, pete…nu e cazul să te țină o viață.

În ceea ce privește încălțămintea, același principiu se aplică: pentru ocazii speciale mi-am făcut pantofi pe comandă la Seduce by Constantin, și am fost foarte fericită să-mi aleg singură culoarea. Mi-a plăcut și flexibilitatea în ceea ce privește designul propriu-zis. Și nu aș ezita să colaborez cu ei iar.

IMG_2475

Mi-au mai apărut pe Facebook și alte sugestii de producători locali, cum ar fi Yvette, Coca Zaboloteanu sau Hotstepper, dar m-am oprit le cei dintâi pentru că mi-a plăcut ceva anume atunci când i-am făcut, nu mai știu acum ce… și pentru că erau aproape de casă.

Dar când vine vorba de încălțămintea de zi cu zi, singura pretenție pe care o am este să fie pe cât posibil din piele și ieftină. Toată lumea vrea bun și ieftin, știu. Dar de ce nu dacă se poate? De câțiva ani se poate de la MiniPrix. Nu cred că mai e o surpriză site-ul lor pentru nimeni. E drept că în magazin poți găsi și alte comori decât cele de pe site, dar și site-ul are o ofertă destul de variată, și are avantajul că marfa e strict verificată înainte de expediere; eu n-am pățit decât o dată în anii de când comand la ei să primesc un articol de încălțăminte greșit.

Mocasinii ăștia de mai jos sunt de la MiniPrix, sunt din piele întoarsă și au fost undeva la 90 de lei. Deși pe talpă în interior scrie Kanimambo, care văd ca e ceva firmă din Mozambique, pe exterior scrie Tamaris, care e ceva producător german. Asta așa, ca un fel de trivia.

IMG_2479

Pentru că sunt „creature of habit”, nu știu multe alte locuri cu încălțăminte ieftină să vă recomand…Office Shoes, magazinul lor din Fashionhouse, outletul din Militari…de fapt dacă ajungeți în outletul ăla…baftă! Nu ai cum să nu găsești ceva. Răbdare să ai.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *