Definiția frumuseții și Gerovital

De când am învățat să citesc mi-au plăcut cărțile romantice. Nu cele la care se gândește toată lumea când aude cuvântul romantic, ci cele cu un mesaj de bază frumos, care construiește caracterul, care te fac să privești mult mai adânc de suprafață. Prima carte pe care îmi amintesc stând vara în casă să o citesc din scoarță-n scoarță a fost Singur pe lume. Am plâns în hohote, dar încă de la prima carte am înțeles că e mai mult de gândit, mai mult de privit la oameni.

Tot ce a urmat după, în materie de citit, nu a făcut decât să-mi întărească anumite credințe, și anume că oamenii sunt frumoși. Cu excepția celor răi. Răutatea, trufia, grandomania, minciuna, ura, astea sunt lucrurile care urâțesc cel mai tare oamenii în ochii mei.

Am cumpărat încă din adolescență reviste gen Vogue, Elle etc, dar după 25 de ani (plus minus) nu m-am mai comparat cu modelele, nu știu de ce, erau frumoase, dar nu de asta cumpăram revistele, ci pentru haine și pentru pozele artistice făcute de fotografi. Pentru mine hainele sunt de multe ori artă, așa că le priveam ca pe niște cataloage de artă să spunem. Cu toate astea am fost mereu atrasă de frumusețea neconvenționala a oamenilor, a locurilor, chiar și a hainelor.

De ce vă spun toate astea? Pentru că îmi stă pe creier un anumit spot din campania Gerovital care rulează acum. Mai exact spotul de mai jos.

 

Știu că există studii care spun că femeile frumoase sunt luate mai puțin în serios când vine vorba de lucruri intelectuale și sunt ferm convinsă că și ele au obstacole de depășit, ca toți ceilalți oameni de pe pământ, doar că obstacolele lor sunt altele decât ale mele spre exemplu. Asta nu înseamnă că ele nu există. Înțeleg.

Dar ce mă deranjează enorm la fix acest spot este trivializarea, dacă pot spune asta, femeii frumoase. E ca și cum o femeie de 50 de ani care e bună la suflet și vinde verdețuri în piață e mai puțin frumoasă pentru că nu e după standardele societății moderne. Eu cred că e foarte frumoasă, bunătatea o face superbă în ochii mei. În accepțiunea mea femeia inteligentă care e și frumoasă fizic după standardele societății, nu marșează niciodată pe frumusețea ei, pentru că e conștientă că e doar ceva cu care s-a născut și care poate dispărea și mâine. Ea nu merge trufașă prin viață gândind în sinea ei cât trebuie să o invidieze femeile și cât o adoră bărbații pentru fizicul ei. Ea muncește la fel de mult ca oricine altcineva să se construiască pe sine, pentru că asta ne definește: caracterul.

Din păcate acest spot pentru mine e superficial, ca și doamna din el care a acceptat sau a venit cu propria idee să spună aceste cuvinte și care indeamnă astfel să rămânem „mici”, cu minți înguste, blocați pe propria reflexie. Haideți totuși să încercăm să fim mai „mari”, să construim femeile de mâine gândind că POT face orice își doresc, și nu cu ideea măruntă și ieftină a ideii că „e greu să fii frumoasă și toate urâtele astea mă urăsc!”

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *