Despre și pentru tătici

Anual se țin nenumărate conferințe de parenting în București și nu numai. Dar cumva organizatorii ajung să targheteze mai mult mamele. Subiectele sunt de interes comun și pentru tați, dar evenimentul nu mai devine la fel de atractiv pentru ei când este promovat exclusiv în rândul mamelor. Sunt mamele consumatoare mai aprige de astfel de evenimente? Da, dar asta nu înseamnă că nu există interes și în rândul taților.

În jurul meu văd din ce în ce mai mulți tătici care merg la cursuri de puericultură, care învață și mai ales aplică tot ce ține de îngrijirea bebelușului din prima zi. Și este extrem de important să se întâmple așa pentru că nașterea e o experiență marcantă pentru mamă, fie ea naturală sau prin cezariană, marcantă fizic sau psihic. De aceea mama are nevoie de tot ajutorul și suportul moral din partea partenerului de viață, care a devenit și el părinte alături de ea. Un copil este responsabilitatea ambilor părinți și e vital să dezvolte o relație cu fiecare dintre ei încă de la o vârstă fragedă.

Mai mult, am impresia că în conștiința colectivă importanța tatălui în primii ani de viață ai copilului este redusă la cea de întreținător financiar și atât. Nimic mai departe de adevăr. Fără ajutorul lui Andrei nu aș putea funcționa la capacitate maximă zilnic, pentru că jobul de mamă este unul mai mult decât full-time. El nu vine cu pauze nici de 10 minute, nici de masă, iar „șefa” mă ține în priză non-stop. Dar pentru ca noi doi suntem pe aceeași lungime de undă, găsim timp și de relaxare, și de odihnă și de socializare. Astfel e important ca și tatăl să fie la curent cu etapele prin care trece micul om, deoarece și el mai rămâne acasă singur cu ea uneori.

Aici intervine Modern Dad’s Challenges, o conferință adresată exclusiv bărbaților, care va debuta pe 5 aprilie cu tema: Rolul tatalui in perioada pre si postnatala. Conferința va avea loc la Impact Hub Bucuresti, începând de la ora 18:30 și este un eveniment gratuit în limita a 60 de locuri pentru tătici și viitori tătici. Pentru program și înscrieri click AICI. Bonus, îl veți auzi pe Andrei vorbind despre viața cu kiddo și nu despre subiecte online related pentru prima oară la o conferință (yup, babies have that effect on people).

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *