Edith Head, designerul pe care nu îl știi, dar căruia îi iubești hainele

Există în lumea designerilor și categoria designerilor de costum, mai puțin cunoscuți pe nume publicului larg, dar extrem de îndrăgiți prin prisma costumelor din filme. Concret, știți Old Hollywood Glam? Costumele lui Audrey Hepburn în Breakfast at Tiffany’s? Grace Kelly în Rear Window al lui Alfred Hitchcok? Elizabeth Taylor, Rita Hayworth, Hedy Lamarr, Bette Davis, Ginger Rogers…înțelegeți ideea.

Edith Head, designerul care a îmbrăcat foarte multe vedete din 1924 și până în 1982 atât în producțiile de la Paramount cât și Universal, a început cariera fără training în domeniu. La 26 de ani (1924) a fost angajată de Paramount pe postul de designer de costum, fără a avea experiență relevantă în arte, design sau design de costum, aceasta împrumutând schițe pentru a le prezenta la interviu. Cu toate acestea designerul avea un stil incomparabil cu designerii de costum ai vremii și era îndrăgită de vedetele cu care lucra datorită atenției acordate. Edith se consulta îndelung cu actrițele, asigurându-se că acestea se simt reprezentate de costume, fapt care a dus la „împrumutarea” ei către alte studio-uri atunci când vedete o cereau.

Edith a scris și două cărți pe care mi-aș dori foarte tare să le citesc, The Dress Doctor (1959) și How To Dress For Success (1967). Fără alte cuvinte și adăugiri, vă las cu acest video care o prezintă mai bine.

 

Sursa foto

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *