Frumusețe pentru mămici

De vreo cinci luni nu am mai călcat într-un salon de înfrumusețare. Cam o lună înainte să nasc pentru că burtă și pentru că greu de stat pe scaun. Și vreo patru luni după pentru că bebeluș. Nu vă faceți iluzii, nu am intrat în sevraj; ba din contră, nu ar fi fost nici o problemă dacă nu ar fi fost un colț răutăcios care s-a hotărât să crească cât alții în 5 ani. Dar pentru că urmează și un eveniment și mai ales pentru că doare, m-am hotărât să fac ceva în privința asta. Și așa am descoperit raiul mămicilor.

Cum să mă duc la salon la mani pedi, unde poate dura o oră treaba, cu un bebeluș de 4 luni? Oare va plânge? Dacă trebuie să o schimb cum procedez? Și cum fac? stau cu ea în brațe? O țin în Marsupi? Hmmm… Foarte multe întrebări care până acum mă opreau să vreau să aflu la fața locului răspunsul.

Dar mai văzusem fugitiv prin timeline check in-uri ale altor mame la Yummy Mummy așa că m-am pus pe cercetat. Pe site scrie că au cameră de alăptat, de schimbat bebeluși și jucării, dar mai ales citez: „persoane certificate in ingrijirea copilului si in acordarea de prim-ajutor”. Cum mă gândeam eu așa, colțul din piele îmi mai dă niște ghionturi. Gata! sun și fac programare.

Chem taxi, mă urc cu pitica și plec spre salon. Intru și mă întâmpină Ana care îmi spune că mai durează puțin până se eliberează la mani-pedi. Ok, zic, numai bine îi dau bebelușei să mănânce, că acasă nu a vrut. Ana mă ajută să dezlipesc fata de pe mine (adeptele babywearing înțeleg) și să o mai descotoșmănez, și mă așez pe canapea și mă pun pe hrănit. Pe jos multe jucării. „Tare” gândesc.

Până să vină Monica să mă ia la mani-pedi, pitica dăduse gata biberonul. Când m-a strigat Monica la apel, Ana a venit spre mine senină și mi-a cerut marsupiul. Am ajutat-o să și-l pună, și pe mândră în el și gata. M-a lovit un sentiment de mâini goale și timp cu care eu ce fac? Simplu, mani-pedi.

A fost așa de bine! Bebelușa a dormit aproape tot timpul, Ana a plimbat-o în pași legănați prin salon, foarte puține scâncete! Vis! Mai fac, clar. Poate data viitoare și altceva, cine știe, un tratament facial, că acum știu că se poate, mami poate lua vacanță din când în când, fără să fie nevoie de bunici sau de tati în afara programului de lucru.

Nu pot să vă spun cum sunt camera de alăptat sau schimbat copii pentru că nu am ajuns acolo și nici poze nu am făcut pentru că din prea multă încântare m-am pierdut și am uitat. Dar promit să revin cu detalii când le vizitez pe fete data viitoare.

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *