Met Gala 2018: the good, the bad, the meh

Ca să putem aprecia ținutele de anul acesta de la Met Gala, trebuie mai întâi să înțelegem tema: „Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”. Este clar cea mai ofertantă temă din ultimii ani pentru că, încă de la începutul apariției divinizării, reprezentanții religioși au reglementat cumva și componenta vestimentară a societății în care se aflau, ca un mod de a supune populația și de a revendica și întări puterea. Mai mult, Biserica și-a asumat de multe ori rolul de a reglementa și eticheta interrelaționării umane atât în societate cât mai ales în familie. Luând în calcul întregul rol istoric al Bisericii în societate, ne dăm seama că erau mai mult de o variantă de interpretare și inspirație în ceea ce privește vestimentația pentru seara balului.

Dacă pentru vedetele mai puțin cunoscute și prolifice designerii propun câteva variante, iar ele doar aleg din ce au în față (Poza 1), în cazul vedetelor consacrate este vorba de o colaborare, un efort comun de design, ceea ce implică participarea activă a vedetei, transpărând și viziunea și stilul acesteia în ținuta finală.

Getty Images
Mica Argañaraz, Anja Rubik, Anthony Vaccarello, Amber Valletta, Kate Moss, Charlotte Casiraghi and Charlotte Gainsbourg – Getty Images (Poza 1)

Nu cred că mai e cazul să comentez că modelele îmbrăcate de Anthony Vaccarello intră la categoria meh, la fel ca și următoarele exemple unde pare că s-a mers pe principiul slap a religious symbol on it and you’re good to go.

Getty Images
Getty Images

Au existat și vedetele care nu s-au conformat temei și au purtat ceva, orice, alb să fie să zică lumea că e un înger, zeiță ceva, dar și vedetele care au pășit direct în lumea costumului.

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Dar dezamăgirea mea cea mai mare a venit când am văzut ținuta lui Amal Clooney. Ugh! În stil O’harian, parcă a purtat draperie de palat transformată. Ce oportunitate pierdută…

Getty Images

Ca astăzi, două săptămâni mai târziu (asta e, I’m a slow writer), să aflu că de fapt vedeta trebuia inițial să poarte o rochie creație Tom Ford la care ea a renunțat pe ultima sută de metri în favoarea ținutei de mai sus, dar în care s-a schimbat imediat după covorul roșu:

MMV / BACKGRID

Cu rochia aceasta ce pare un vitraliu construit pe corpul ei ar fi intrat în topul preferințelor mele cu siguranță. Ba mai mult, voi șterge din minte prima ținută, never happened! Acum e de 10 din nou, alături de următoarele vedete:

Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images

 

 

Sursa Cover

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *