Inspirații turistice: Cappadocia

E primul an în care nu am petrecut sărbătorile pascale în familie ci cu prietenii noștri, care au avut inspirația divină să înființeze Travel Selfie. Ne-am făcut curajoși bagajul și am plecat cu ei în Cappadocia, într-un drum lung de 18 ore. Ca să v-o spun pe aia dreaptă, am fost două grupuri, noi nebunii, plecați în lume cu microbuzul, și oamenii sănătoși care au făcut același drum cu avionul.

Când am ajuns aproape de destinație însă, ne-am trezit toți ca popândăii mirați de ce vedeam pe geam: localități în piatră, ca un fel de muzeu natural sau mai bine zis ca un început de poveste.

În primele două zile am vizitat împrejurimile în două tururi organizate de un ghid foarte deștept, și amuzant. Am vizitat orașe în stâncă, un atelier de ceramică, unul de prelucrare al onixului, un oraș subteran, am mâncat într-un restaurant săpat în munte, am cumpărat bijuterii, noi fetele.

În Cappadocia există peste două sute de orașe subterane descoperite, și încă se mai descoperă în fiecare an. A fost fascinant de văzut și imaginat cum a existat cândva o altă lume.

În a treia zi însă a venit momentul mult așteptatului zbor cu balonul. Cei de la Sultan Balloons ne-au luat de la cazare la ora 4 dimineața cu două microbuze, ne-au dus la sediul lor unde ne-au servit micul dejun și ne-au făcut instructajul și apoi ne-au dus în câmp, într-un câmp de baloane. Din păcate a fost înorat și nu am avut și bucuria unui răsărit perfect, dar cred că ar fi fost prea mult; cel puțin pentru mine. Nu pot și nici nu o să încerc să descriu în cuvinte; nu are sens. Dar mi se pare acum că aș fi pierdut multe dacă nu aș fi făcut asta.

Voi lăsa galeria de poze să vorbescă mai multe pentru mine, dar concluzia e că aș face asta din nou și din nou și din nou. Detalii tehnice despre circuit găsiți aici, PS, se repetă în septembrie. Dacă mai aveți nevoie de recomandări, citiți-l și pe Andrei.

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *