Inspirații urbane: Timișoara

Până de curând prin Timișoara am fost doar în trecere, dar cu ocazia JazzTM am reușit să și vizitez orașul, puțin prin centru.

Din păcate căldura și faptul că eram și cu Tony nu ne-a permis să ne îndepărtăm prea mult de hotel, dar am reușit să văd centrul cu pietonala și parcurile de pe malul Begăi, din spatele catedralei și până în parcul copiilor. Față de București centrul Timișoarei pare mai mare, mai aerisit, mai curat. Din păcate multe dintre clădiri au nevoie de renovări, dar cele care au avut deja parte, arată foarte bine.

Oamenii sunt mult mai calmi, par mai fericiți, și lipsește zumzetul caracteristic centrului vechi al Bucureștiului. Dacă nu mi se atrăgea atenția nici nu aș fi observat că lipsește muzica de la terase, atât de firească pare liniștea.

Aș mai adăuga și că pentru mine Timișoara a fost weekendul ăsta orașul limonadelor. Găsești la fiecare terasă/restaurant, și nu sunt doar apă cu lămâie, ci au în meniu o varietate mare; cu mentă, cu pepene galben, cu mandarine sunt numai câteva pe care le-am gustat. Preț? 10 lei limonada, mult mai accesibil ca în centrul capitalei.

Din păcate sunt multe obiective pe care nu le-am văzut, ceea ce înseamnă că va trebui să mă întorc, poate chiar la următorul JazzTM, dar mi-a plăcut; un oraș care îți permite să îți reîncarci bateriile, nu doar să le consumi.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *