Cum a fost la JazzTM

Weekendul care a trecut s-a soldat pentru mine cu doua premiere: am fost pentru prima oară la JazzTM, ocazie cu care am vizitat, tot pentru prima oară, și Timișoara.

Drumul lung București-Timișoara, canicula, au meritat toate, și mi-am dat seama că va fi așa încă de la probele de sunet de vineri. Festivalul e ca o reverie cu muzică bună, ca o comedie romantică alb/negru din anii 30 îmbinată cu o carte bună și un pahar de vin cu arome fructate. Pare de un romantism dulceag ceea ce v-am descris, dar accentele de gospel, blues și de muzică arăbească au adus în cotidian si au legat și mai bine cele trei seri făcându-le să aparțină aceleași povești reale și îmbătătoare.

Preferatul meu din toate cele trei seri? Dhafer Youssef. Pentru mine a fost o revelație; nu mai auzisem niciodată ceva asemănător care să se îmbine atât de frumos, oud-ul, instrumentul la care cântă, cu vocea lui și intrumentele tradiționale  creând exemplul perfect de jazz fusion.

A urmat Imany care a ridicat lumea în picioare și a făcut o piață întreagă să aplaude, să chiuie, să danseze și să o adore.

Iar Dee Dee Bridgewater este un fenomen în sine. Pe lângă faptul că e un artist complet, e și un om foarte cald, real, care a interacționat cu toată lumea în backstage sau la masa de prânz, pe care am auzit-o împarțind complimente sincere, și care le-a invitat pe scenă domnișoarele de la The Twisters în timpul concertului ei.

Sunt foarte curioasă în ediția de anul viitor al festivalului, care va avea loc între 30 iunie și 2 iulie 2017, cine va mai urca pe scenă.

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *