Jurnalul cromozomului: lista viitoarei mămici

Pentru bebe v-am scris aici ce și cum e necesar să aveți pe stoc înainte de naștere ca să vă faceți viața mai usoară. Însă nu uitați de voi mămicilor, și voi aveți nevoie de câteva produse pe stoc pentru ziua cea mare.

Produsele de pe lista mea sunt aici pentru că le-am testat și le recomand pentru că m-au ajutat pe mine. Nu e musai să alegeți fix brandurile astea, dar gândiți-vă că v-ar trebui ceva similar.

1 Chiloți de unică folosință – eu am primit tot necesarul din partea spitalului pe toată perioda cât am fost internată, dar îmi cumpărasem ceva similar just in case. Din păcate ce îmi cumpărasem eu nu au fost la fel de buni ca ăștia de plasă.

2 Absorbante postnatale – în spital am primit unele mai rudimentare din vată cu tifon, dar astea au fost foarte bune când am ajuns acasă. După câteva zile le-am înlocuit cu cele de noapte de la Always pentru că nu mi s-a părut că mai e nevoie de astea speciale.

3 Centură postnatală – am folosit-o la recomandarea doctorului din a două zi după cezariană și încă o mai port zilnic. Eu personal mă simt mult mai bine cu ea, mi se pare că-mi oferă suport și mai multă siguranță în mișcări. Intreabă-ți doctorul dacă-ți recomandă și urmează-i sfatul cel mai bine.

4 Cămașa de alăptat – ușurează viața major, atât zic. Mi-am mai luat și niște sutiene de alăptat de la H&M și mai primisem două bluze create în acest scop. Cu ele e mult mai simplu la ora mesei decât cu hainele normale, mai ales că ora mesei se repetă des la bebeluși.

5 Tampoane de sân – dacă ești și mai norocoasă decât mine și ai lapte din abundență, atunci clar ai nevoie de astea.

6 Lanolină – cu tot coaching-ul din lume, cu toată poziționarea corectă, la început tot doare. Lanolina ajută. Și laptele propriu folosit ca unguent și apoi lăsate „biberoanele” la aer. Și compresele Multi-Mam.

Astea sunt produsele pe care le-am folosit eu, iar pe unele încă le mai folosesc. Baftă mămici și să fiți cât se poate de bine!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *