Jurnalul cromozomului: necesități

După o pauză de două săptămâni, revin în glorie. Shhhhh!!!!!!!!! Mai încet cu uralele că treziți copilul! Știu, mi-am promis că nu voi fi genul ăla de mamă, dar după ce nu doarme din cauză de colici vreo 48 de ore, și implicit nici eu nu dorm, atunci ajungi să apreciezi liniștea și să devii protector înfocat al ei.

Am revenit pe blog să vă spun, în șoaptă, cum a rămas cu lista aia de necesar pentru bebe pe care încercam să o alcătuiesc înainte de naștere. Ei bine, am primit comentarii la articol, comentarii pe Facebook, dar și multe mesaje în privat. Am adunat de la fiecare ce mi s-a părut mie esențial și am ajuns la lista de mai jos.

Lista cumparaturi bebe

Site-ul celor de la Bebetei nu e actualizat așa că nu am găsit toate produsele să pun linkuri (cum ar fi căruțul), iar la unele produse diferă prețul, dar eu am pus prețurile de pe bonul fiscal, nu de pe site.

Până acum a fost exact ce mi-a trebuit, mai puțin pompa de nas manuală (îmi e milă să o folosesc, fac treaba cu comprese sterile și ser fiziologic), peria de păr (am folosit-o o singură dată), termometru cu infraroșu (sper să nu facă febră ca să fie cazul să-l folosesc) și glicerina boraxată.

Scutece și șervețele nu am pe listă pentru că am primit de la prieteni dinainte să nasc, și încă mai am un stoc impresionant așa că nu le-am trecut la costuri. Am mai primit și diverse geluri de curățare și hidratare pentru bebe, pe care abia aștept să le folosesc, dar mi-a fost recomandat de moașă să nu amestec brandurile (în caz de alergie să poți să-ți dai seama mai ușor de la ce e). Așa că nu e musai să mergeți pe Bioderma, la mine așa s-a nimerit.

După naștere l-am mai trimis pe domnul soț să mai cumpere una alta ce ne-am dat noi seama că ar mai trebui. El a uitat să treacă și caloriferul electric luat de la Auchan cu 195 lei. După externare am mai luat și o pompă de sân manualăbiberoane de la Dr. Browns (la recomandarea doctorului pediatru) și lapte praf.

Cam pe astea am dat noi banii până acum. Dacă lucrurile despre care a scris Andrei și cele pe care am scris eu că le-am luat după externare sunt opționale, depinzând de la caz la caz, lista de mai sus însă conține numai necesități; iar cele medicamentoase au fost cumpărate la recomandarea neonatologului.

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *