Jurnalul cromozomului: soluții

Cam în trimestrul doi de sarcină când am început să nu mai ținem sarcina un secret, au început să vină și avalanșele de plângeri din partea înaintașilor noștri. Am auzit de la „viața voastră s-a sfârșit! bucurați-vă acum de prieteni și restaurante și tot, că după ce vine toate astea se duc” până la „adio somn, adio intimitate, adio individualitate, nu va mai conta decât bebe”. Știu, e foarte devreme să mă exprim, având în vedere că noi ne-am mărit familia doar de o lună, dar iată concluziile de până acum și ce a ajutat în cazul nostru în situațiile întâlnite. 

Reflux gastro-esofagian: kiddo este foarte mâncăcioasă, dar suferă și de reflux gastro-esofagian. Noi deja aveam biberoane anticolici de la NUK, dar pediatra ni le-a recomandat pe cele de la Dr. Browns ca să ameliorăm problema mai sus menționată. Și ca orice părinte care ar face orice să-i fie bine copilului, le-am luat. Diferența față de biberoanele normale e că cele de la Dr. Browns mai au un fel de pălnie în interior, sau sistem de ventilație cum îl numesc ei. Le folosim pe toate, în funcție de care e deja sterilizat la ora mesei. Gaze, eructat și colici tot are, dar e clar că și biberoanele îmbunătățesc situația.

Colici: avem zile liniștite fără nici un fel de „chin intern” și zile în care îmi vine să plâng și eu lângă ea când o văd cum se strânge și se chinuie. În zilele rele folosim Bonnisan de la Himalaya și, mai nou, Colic Calm care ne-a fost adus de prieteni din SUA. Ambele funcționează pe moment, Colic Calm pare să funcționeze pe termen mai lung și e clar că scoate mai multe gaze când i-l administrăm. Asta nu știu dacă e bine sau rău, dar măcar nu se mai strânge ca și cum ar avea un dușman în burtică.

Lipsa somnului: aici lucrurile au picat pe făgaș de la sine. În timpul săptămânii Andrei doarme noaptea și eu stau cu kiddo, adică dorm și mă trezește ea când îi e foame. Am și alarme din 3 în 3 ore, dar prefer să o hrănesc la cerere. Uneori se trezește ea din 3 în 3, alteori noaptea mănâncă la 4 ore, dar am avut și o surpriză, o noapte în care nu s-a trezit deloc (a fost scarry, am crezut că am stricat copilul). Ca să ne înțelegem, eu, mama, nu adorm la loc imediat după ce a terminat ea de mâncat, pentru că procesul de hrănire poate dura și o oră, iar după, mai trebuie să mai și bag chestii la sterilizat uneori. Așa că, de obicei, seara când vine Andrei de la birou, o preia el pe pitică și mă lasă să dorm vreo 2 ore. Așa că încep tura de noapte fresh. Până acum nu mă plâng de lipsa somnului.

Socializare: prietenii pot confirma, au fost majoritatea la noi până acum, și nu mă refer pe rând și în șoaptă. Laolaltă și uitându-ne la un meci. Nu o menajăm pe kiddo, nu vrem să sară la cel mai mic sunet. Plus că nici n-ar mai fi posibil să o învățăm așa, având în vedere că în ziua în care am venit cu ea acasă de la spital, vecina de sub noi s-a apucat de renovări, din alea cu bormașină și tot tacâmul.

Până acum suntem bine credem noi. Ne mai simțim descumpăniți uneori când o vedem că suferă și o chinuie burtica și nu avem ce-i face, dar momentele astea sunt rare. În restul timpului suntem bine. Nu ca înainte, s-au schimbat prioritățile clar, dar încă mai avem timp să ne întrebăm unul pe celălalt cum ne-a fost ziua și să mai vorbim și de lucruri non-kiddo related.

Vă țin la curent pe viitor.

You may also like

4 comments

 1. Ah, Noi am folosit gripe water (Little remedies) si cred ca mai am vreo 3 sticluțe sigilate prin casa plus câteva de colic relief (gas) drops. Am cumpărat mai multe ca sa am in caz de…YOU know, mommy brain. 🙂 Nu vreau sa sune ciudat, dar Dacă le vrei, îți fac un pachețel si ți le trimit. Sunt cumparate anul asta, asa ca sunt bune.
  Si, te rog eu mult de tot, da-i ceva pentru reflux. Al meu a fost diagnosticat la 2 luni cu reflux, si i-a prescris pediatra ranitidine syrup (1.5 ml de 2 ori pe zi). Dupa ce l-am pus pe rantidine, nu a mai avut probleme cu refluxul iar Per general totul a fost muuult mai bine.

  P.S. Am vorbit serios cu pachețelul. 🙂

  1. Am trecut pe lapte praf anti reflux si suntem mult mai bine. Cat despre colici, ne-a prescris pediatra espumisan ca tratament, iar colic calm il mai folosim doar in cazuri majore. Dar daca ai de dat si nu ai cui, te ajut sa raspandim mesajul; poate usuram viata altei mamici 😉 😀

 2. Chiar te rog sa găsești pe cineva care are nevoie de gripe water si gas drops. Pacat ca e asa mare distanta, ca as avea asa multe chestii de dat. 🙂
  Cât despre formula, ca suplimentare, i-am dat si eu varianta “sensitive” de la câteva Branduri locale (Similac a fost cel mai bun), dar pana la urma am mers pe varianta Holle Organic, care mi se pare cel mai bun lapte praf de pe piața. Si culmea, si mai ieftin, cu tot cu transport din Europa. 🙂

  P.S.Ai emailul meu dacă vrei sa ma contactezi. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *