La fel de diferiți

Modă, fashion, trend…câteva cuvinte care provoacă subiecte nesfârșite de conversație între milioane de femei, dar care provoacă repulsie în mulți bărbați? De ce, dacă până și ei se îmbracă?! Ei bine doamnelor, pentru că nici majoritatea dintre noi nu pare să înțeleagă prea bine cu ce se mănâncă.

Îmi place să mă îmbrac cu lucruri frumoase, să urmăresc colecțiile caselor de modă, branduri mari sau obscure care de multe ori pot ascunde talente nebănuite. Îmi place să fac diverse combinații cu ce am eu în dulap, dar când vine vorba de cumpărături sau de tendințele pe care le urmez, ei bine…încerc să nu mă uit în jur. Din același motiv ca și bărbații mă dor ochii să mă uit la oameni pe strada.

La noi (vorbesc de România nu în sens critic, ci pentru că aici trăiesc și aici mă raportez la ce există) există câteva tendințe clare:

Stilul corporatist – aici intră mai ales femeile pe care cu toții le vedem pe străzi, fie in timpul săptămânii, fie în weekend, fie în timpul programului de lucru, fie seara în baruri/pub-uri/cluburi, în provincie și mai ales în București. Cum arată? Sacou, cămașă sau bluză ”flowy” care imită mătasea, pantalon stofă slim-fit (peste gleznă e must) SAU fustă creion până la genunchi si musai (drumroll) pantofi stiletto colorați. E o uniformă. Compozițional nu e nimic in neregulă cu ea, dar se repetă atât de frecvent incăt este extrem de plictisitoare. La asta se mai adauga ceasul masculin cu brățară metalică și brățara ”personalizată” de la pandora. Luate individual sunt toate foarte ok, dar impreună în același timp strigă: ”Tu și incă 90% din femeile de la conferința la care participi azi!”

sandale funky

 

sursa foto: asos.com

 

Stilul ”funky” – le-ați văzut probabil pe domnișoarele din oraș cu haine puțin mai lălâi negre care pică ușor ca un sac pe lîngă linia corpului, cu bluzele astea negre mai lungi si tăiate in colțuri ciudate, cu sandale negre cu talpa albă usor inaltă ca de bocanc; uneori sandalele astea par a fi ghete perforate, alteori au toc, alteori ambele. Mai adaugă și o pălărie masculină in vârful capului cu plete lungi atărnănd în până la brâu și mai pune și o pereche de rayban și un ruj grena/mov…oricum o culoare închisă.

shutterstock_179450837

 

sursa foto: Shutterstock

Stilul Boho – rochițe, coronițe cu flori în păr, ii cu fuste lungi, șaluri cu motive etno gipsy, cocul de bunică realizat prin rularea părului în jurul unei cordeline elastice ce încununează coafura la fel de original pentru tine ca și pentru alte cateva zeci de domnișoare pe lângă care treci pe stradă azi.

Stilul ”sunt tânără și nu-mi e frică s-o arăt” – ca drept urmare se arată prea mult spate, prea mult decolteu, prea mult picior, pe rând sau toate în același timp, în haine ce de multe ori nu ar trebui să se facă in măsuri pentru adulți (motiv pentru care nu voi purta niciodată tu-tu, decât dacă voi participa ca balerină într-un spectacol, dar dacă mă gândesc mai bine, slabe șanse)

Ei bine toate astea nu sunt motiv de hulă ci de reflecție. Când te îmbraci întreabă-te: căte femei am vazut cu ținuta asta pe strada/ la birou/ în club/ la festivaluri? Mai sunt eu dacă m-aș putea confunda intr-o mulțime? Sunt prea răi bărbații când zic de femei că sunt pițipoance, sau par să folosească termenul preponderent pentru cele care cad cu ușurință într-un astfel de tipar?

Nici nu mă pornesc să comentez moda bărbaților cu pantaloni mai mulați decât poate corpul indura, sau cu pantaloni de stofa cu două degete deasupra gleznei sau…etc.

Știu că e greu să pari diferită când în magazine nu prea mai gasești si alte lucruri decât ce e în vogă în prezent, DAR vă propun un mic exercițiu: când vă îmbrăcați să mergeți undeva, pe lângă ținuta care pică preponderent într-un trend, încercați să adaugați un element surpriza ce aparține altuia. Mie imi place să imbrac pantalonii chino de stofa bleumarin cu mocasini verzi si ie alba simplă. Dacă e seară optez pentru o geacă de blug albastră, dacă e zi, sacou galben color-block. Accesoriile sunt simple: cercei, inel, ceas, et voila!

Voi?! Aștept idei inedite (pe care să le adaptez nu să le imit 😛 )

You may also like

2 comments

  1. E mai simplu: nu pierzi timp dimineata. Singura diferenta: balerini sau pantofi sport, ca doar folosim transport public…pantofii cu toc asteapta la birou 😉 Si la cat de putina pricepere am in a combina lucrurile, cred ca ar iesi o varzuca ce merge la birou 🙂 E drept: varza cu personal touch :O

    1. Varza nevarza, important e sa fie stilul tau, sa fii comfortabila cu el si sa nu fie doar ceva preluat de-a gata de la restul pasagerelor din tramvai. Apropo, stii cum iti dai seama ce e in trend daca nu citesti reviste de moda si nu urmaresti subiectul asta pe net/tv? Ridici ochii din carte in autobuz/tramvai/metrou si analizezi ce vezi in jur timp de 3 statii, daca vezi mai mult de doua persoane la fel, there you have it! Trend! :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *