#Lemonade

Tot mapamondul a auzit, chiar și cei fără internet, că Beyonce a lansat un album. Ce e așa extraordinar însă e felul în care l-a lansat: sub forma unui film de o oră și ceva pe HBO. Cool, nu? Videoclipuri pentru toate melodiile regizate atât de frumos încât albumul devine un act artistic, cum ar și trebui să fie.

Nu mă înțelegeți greșit! Nu sunt fan Beyonce. Pot să apreciez că are melodii bune, dar și melodii care mă lasă rece, însă modul ăsta de a da totul deodată ca un val care se revarsă dar inundă cursiv cu început, mijloc și sfârșit, asta mi se pare că merită un minut de pauză ca timp de contemplare și admirație.

Mi se părea un mod foarte altruist să-l lansezi așa…oarecum gratis pentru cei care au abonament HBO, dar am înțeles și cum se fac banii. Pe lângă faptul că se poate vedea aici și cumpăra de pe iTunes, Amazon și Tidal, cred că tot scandalul ieftin creat în jurul albumului aduce sume uriașe. Ce scandal? Ca rezumat albumul vorbește despre toate stadiile prin care trece o femeie înșelată, în oricare formă a înșelării (nu numai de către partener, dar și de familie, societate etc.). De aici și până la a căuta „curva” lui Jay-Z cred că a trecut maxim 1 minut de la lansare.

Mi se pare penibil că s-a scris mult mai puțin despre calitatea artistică decât s-a speculat despre cine ar fi „Becky with the good hair” aka cealaltă femeie. S-a ajuns și la rasism, după cum scrie Mashable 

 

Sursa photo Shutterstock

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *