Machiaj: pensulele de față

V-am vorbit despre pensulele de aplicare a fondului de ten, dar după fondul de ten urmează pudra , blush-ul, opțional bronzatul și iluminatorul. Pe astea cu ce le aplicăm?

Pudra: eu folosesc o pudră de față translucidă, și din cauza asta îmi place să am o pensulă dedicată doar pudrei, să știu că nu se pătează de pigment de la blush sau bronzant. Cea de mai jos face parte dintr-un set de 5 pe care l-am luat cu vreo 5 euro din Tesco din Dublin. Nu îi pică părul, e destul de moale, își face treaba.

IMG_3867

Blushul: pensula pe care o folosesc pentru blush e similară cu cea de mai sus, doar că a fost cumpărată din DM, și nu mai știu cât a costat, să zic undeva la 20 de lei? Cam așa cred.

IMG_3868

Bronzant/contouring powder: pentru această categorie de pudre folosesc o pensulă tăiată în unghi, deoarece îmi oferă mai mult control în aplicarea bronzantului exact acolo unde îl vreau. Și această pensulă e tot dintr-un DM cumpărată.

IMG_3869

Highlighter: Pentru iluminator am o pensulă evantai cumpărată dintr-un magazin Marionnaud și a costat 38 de lei.

IMG_3870

Pentru pudrele de față îmi place să folosesc pensule diferite pentru motivul menționat mai sus (să nu se amestece pigmenții și să rezulte un machiaj dezastruos), DAR, dacă sunt în deplasare și nu am luat decât una din aceste pensule cu mine, atunci nu e nici o tragedie, trebuie doar să am grija la ordinea în care aplic pudrele, să iau puțin produs de fiecare dată pe pensulă și să amestec bine de tot (blending, blending, 1,2,3). Și bineînțeles să curăț pensula după fiecare machiaj

Dacă doriți ceva mai profi, la nivel de pensule, încercați Real Techniques (low-end), MAC(high-end) sau Sigma(high-end, comanda din afara, nu se gaseste in RO). Dar pentru cineva care, ca și mine, nu se machiază zilnic, și nu machiază pe alții, nu știu dacă se justifică o investiție mai mare.

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *