Machiaj: pensulele de ochi

După aplicarea fondului de ten și a pudrei/blushului, continuăm cu pensulele pentru ochi. Eu le împart în trei categorii:

Pensulele pentru fard: din această categorie am numai trei, dintre care una cu două capete. Sunt fie luate din DM, fie din setul de care vă vorbeam data trecută. Mânerele lor arată atât de rău pentru că am făcut prostia o dată să le las într-un pahar cu apă cu oțet peste noapte, și paharul era mai plin decât ar fi trebuit (să nu depășească partea metalică) și a afectat cozile. Dar trăiesc bine cu asta.

Primele două sunt pensule flat shader menite să ridice fardul și să-l aplice pe pleoapă prin presare. Cea din mijloc mai are și un capăt „creion” care poate fi folosit pentru a aplica fardul cu mai multă precizie, datorită vârfului mai ascuțit. Cea dea treia pensulă este cea de blending, cea mai importantă după părerea mea, pentru că fără ea se vede demarcația clară între nuanțele de fard folosite, și face lookul să pară mai…disco, să zicem așa.

IMG_3871

 

Pensulele pentru eyeliner: folosesc un eyeliner gel de la Anastasia Beverly Hills și, deoarece produsul e mai gros decât un tuș de ochi, am experimentat mult pană să găsesc pensula potrivită pentru el. În final am rămas la cele trei de mai jos. Primele două pensule sunt dintr-un set de pensule de unghii cumpărat de la un chioșc de la metrou Unirii; le folosesc, mai ales pe cea din mijloc, când vreau o linie mai subțire. Cea de-a treia pensulă este de la Avon și o folosesc când vreau un cat-eye mai dramatic.

IMG_3873

 

Pensula pentru sprâncene: cea de mai jos e tot ce-mi trebuie, atât pentru machiajul sprâncenelor cât și pentru îngrijirea/tunderea lor.

IMG_3863

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *