O mână de ajutor

Am învățat din experiența nunții mele una alta, lucruri pe care mi-aș fi dorit să le știu dinainte. Acum vreau și sper să ajut și domnișoarele care vor trece prin asta în viitor.

Nu e de ajuns să-ți porți pantofii înainte de nuntă ca să se lase. Eu mi-am făcut pantofii pe comandă fix pe piciorul meu. I-am purtat prin casă și au fost foarte confortabili. Dar în ziua nunții parcă au fost instrumente de tortură trimise din iad. Îți sugerez să-ți cumperi din farmacie plasturi Compeed. Există unii mari, pentru călcâie, sau pentru talpă. Ideea e să le lipești în talpă pe pernuța de dinainte de degete, pentru că oricât de confortabili sunt pantofii, acolo doare cel mai rău. Apropo, dacă te gândești la tălpicile alea de silicon, renunță, în 18-20 de ore de stat în picioare, tot tari sunt și alea. Plasturii de la Compeed sunt buni că au nu știu ce soluție și parcă iți amorțește talpa și nu mai simți. Nu sună foarte bine ce zic, dar crede-mă, dacă nu vrei să mergi pe vârfuri de durere în luna de miere, o să-mi mulțumești.

Nu te încăpățâna și ia-ți și pantofi cu talpa joasă. Eu mi-am făcut și balerini cu talpă joasă din piele întoarsă. I-am încălțat între poze și biserică pentru că deja mă dureau tălpile de-mi venea să plâng. Dar ghici ce, după încă 50 de minute de stat în picioare în biserică mi s-au umflat atât de tare picioarele (eram deja în picioare de 12 ore) încât după primirea invitaților m-am schimbat în sandale cu talpă joasă, din acelea cu o singură baretă între degetul mare și celelalte. Astfel talpa a avut loc să se lățească cât a vrut, și nu m-au mai durut picioarele atât de rău. Și nu-ți face griji, în momentele în care se văd de rochie oricum nu observă nimeni, pentru că lumea se distrează, nu e atentă la detaliile astea.

Dacă rochia ta poate fi purtată cu crinolină, dar tu nu vrei asta, ia-ți și crinolina oricum. E bine să ai opțiunea în ziua aia. Dacă ți se face cald, crinolina e numai bună să țină poalele departe de picioare. Plus că poate fi folosită cu brio ca suport de poale când mergi la toaletă, ca în clipul ăsta:

Cumpără-ți sutienul pe care îl vei purta în ziua nunții înainte de a începe modificările rochiei și ia-l cu tine la fiecare probă. Diferite sutiene au diferite forme iar decolteul rochiei poate să nu mai arate la fel de bine cu alt sutien decât cel în care te-a măsurat croitoreasa.

Îți recomand o pereche de chiloți modelatori dacă rochia îți permite, din aceea care ajung până sub sutien. Caută unii dintr-un material mai subțire și mai moale/fin. Nu sunt pentru modelare, ci să pună o barieră între pielea ta care va transpira mai rău ca la sală de la emoții și corset. Corsetul cu balenele lui, în atât de multe ore, tot va lăsa urme altfel. Eu mi-am luat lenjeria de la Intimissimi spre exemplu, dar găsesti oriunde. La Penti mai găsesti si nu sunt scumpe.

TAIE TOATE ETICHETELE! Altfel te zgârie până nu mai poți.

Nu mesteca gumă în ziua nunții! O să fii atât de stresată încât o să molfăi fără să-ți dai seama că o faci. Și o să apari în toate filmările ca mireasa molfăitoare. Ia-ți mai bine tic-tac sau alt fel de pastile de respirație.

Bea apă multă în ziua aia. Roagă pe cineva să-ți mai aducă apă și să te oblige să bei din când în când. Altfel vei uita complet. Nu iți face griji că vei avea nevoie mai des la toaletă, vei transpira 90% din ce bei.

Cam atât. Dacă te lovești de articolul ăsta și mai ai întrebări, scrie-mi că-ți răspund cu drag. Și nu uita să te distrezi!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *