Met Gala to be

Anul acesta Met Gala se anunță a fi un eveniment incendiar. Tema va fi Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination, iar expoziția va găzdui 40 de ținute împrumutate de Vatican Muzeului Metropolitan, unele fiind expuse în afara Vaticanului pentru prima oară, plus ținute ale unor designeri consacrați ce au avut ca temă recurentă în creațiile lor componenta religioasă. Și dacă tema nu vi se pare destul de controversată și picantă, gazdele evenimentului din acest an se anunță a fi (drumroll) Rihanna, Amal Clooney și Donatella Versace.

De ce este acest eveniment atât de important pentru lumea modei încât a fost denumit și Oscarul modei? În primul rând pentru că nu este despre haine, ci despre modă ca artă și influența ei în diverse momente ale istoriei. Iar religia a fost încă din primele momente ale apariției divinizării pe pământ un factor de influență major atât în comportamentul uman, dar și vestimentar și creativ.

În al doilea rând gazdele din acest an sunt persoane influente în industria modei. Donatella, nu mai e nevoie să explic de ce. Amal pentru că înainte de a fi soția cui trebuie, este un avocat extrem de respectat și cu un palmares impresionant, dar și un fashion icon, probabil și datorită educației sale care îi permite să își cureze stilul atent pentru a transmite exact ce dorește prin propria prezență. Iar Rihanna…ei bine, din punctul meu de vedere este vedeta participantă la acest eveniment care a înțeles cel mai bine cu ce se mânâncă și ce se dorește a fi și a respectat cel mai bine temele de-a lungul prezenței sale la toate galele Met la care a participat.

Să ne înțelegem, cea mai „bine îmbrăcată” vedetă la Met Gala nu este cea care are ținuta cea mai frumoasă și elegantă, ci cea care înțelege și își asumă tema anuală și îi imprimă și un twist personal. Iar Riri a făcut asta cu grație și tupeu de-a lungul anilor.

Rex Features

În 2017 tema galei a fost Rei Kawakubo/Comme des Garcons. Pentru cine nu știe Comme des Garcons a patentat estetica urâtului (în termeni profani) și a ridicat hainele la rang de artă, ele neadresându-se „străzii”, ci purtând în creația lor mesaje psihologice, filosofice, politice (just to name a few) puternice.

From Getty Images

În 2016 Riri nu a participat :(, dar în 2015 când tema a fost China: through the looking glass, Rihanna a impresionat, vizual și „spațial” cu o ținută Guo Pei  lucrată manual de o femeie din China căreia i-a luat 2 ani să o finalizeze, rochie pe care vedeta a declarat că „a găsit-o online”.

Nu știu despre voi, dar eu aștept cu mare interes evenimentul de anul acest, ce va avea loc pe 7 mai.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *