Mic îndreptar

După o pauză destul de lungă marcată atât de zilele încărcate cu mândra, cât și de lipsa de inspirație, am revenit. Iar prima postare după vacanță va fi despre…femei.

Femeia trebuie să fie elegantă. Ea trebuie să fie sexy, dar să nu se poarte de parcă ar fi conștientă de asta, pentru că pare curvă; deșteaptă, dar să nu epateze și mai ales să nu-și facă interlocutorul să se simtă inferior. Să vorbească exact când trebuie. Să fie realizată dar să lase loc de realizările mari pentru ea și bărbatul ei (ex. Luat casă). Să se îmbrace exact cum trebuie la fiecare ocazie. Să se facă admirată.

Când le stăpânește pe toate, femeia devine soție.

Soția trebuie să adauge celor de mai sus următoarele: să își susțină soțul în tot ce face el, fără excepție; să aibă grijă de soț și de casă. Să nu bea niciodată mai mult decât se cuvine și mai ales nu mai mult decât soțul. Să facă un copil; să aibă grijă de copil, de soț și de casă, toate în același timp. Să nu uite că trebuie să fie atrăgătoare pentru soțul ei și să revină la forma fizică dinainte de sarcină cât mai repede. Să fie sexi în timp ce are grijă de soț, de copil și de casă. Să-și hrănească și sufletul și intelectul în tot acest timp pentru a nu se blaza. Să nu intre în depresie, aceasta nu e sexi.

V-au înfuriat toate cele de mai sus? Credeți că vorbesc prostii? Din păcate mulți bărbați pe care i-am cunoscut la un moment dat într-o conjunctură sau alta cred măcar una din afirmațiile de mai sus. Trist că există astfel de gândire. Mai trist că există femei care trebuie să o suporte.

Da, m-am tuns scurt, pentru că nu mai am timp de aranjat părul de fiecare dată când îl spăl, așa că m-am gândit că jumate din podoaba capilară îmi va lua jumate din timp să o aranjez, așa că șansele să arăt ca o mătură tot timpul se înjumătățesc.

Sunt încă cu 10 kile mai grasă decât înainte de sarcină și a naibii kile nu vor să se dea jos. Mă deprimă când mă uit la hainele “vechi” care mă așteaptă în șifonier să reintru în ele. Parcă le aud cum mă judecă.

Dar asta rar, că în rest am de făcut biberoane, spălat biberoane, făcut mâncare zilnic pentru gălușcă, băgat la spălat, întins rufe, adormit gălușca, schimbat gălușca, plimbat gălușca, spălat gălușca, spălat vase, curat în bucătărie după ce mănâncă gălușca etc ZILNIC!

Așa că domnilor care vreți o femeie ca cea descrisă mai sus, nu ca mine, însurătoarea nu e pentru voi. Vouă vă trebuie veșnica logodnică/amantă.

În caz contrar, cum puteți să nu aveți un dram de empatie pentru “îngălata” care a trebuit să supraviețuiască unei zile la puseu fără să omoare copilul, ba mai mult, să aibă grijă de el ca într-o zi în care nu urlă fără motiv, e peste puterea mea de înțelegere. Da, nu te-a întâmpinat proaspăt ieșită din duș și cu ruj roșu pe buze când ai venit, cap al familiei, de la muncă, dar poți s-o învinovățești?

Da, tu poți, că atât te duce ăl de sus. Dar crede-mă, nici o femeie nu se uită la ea în oglindă când are părul gras, cearcăne, burta netrasă după sarcină și kilele netopite și se gândește: “Evrika, l-am făcut pe fraier! Sunt exact unde-mi doream. De asta am și avansat în carieră și am avut grijă de mine înainte, ca să îl prind pe el în plasă și să ajung o casnică ce are grijă ultima de ea și arată de parcă a călcat-o trenul oboselii cu 200km/h. Acum sunt o femeie împlinită!”

You may also like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *