Nunta, preview din iad sau din rai?

 

Aceasta nu este o postare despre nunți, este despre transformări.

A trecut o lună de când m-am căsătorit și m-am detașat de toată energia captivantă a evenimentului. A se citi captivant astfel: acaparator, amețitor, sufocant, mâncător de resurse de toate felurile. Ați înțeles ideea, nu? Cine nu și-a organizat încă nunta singur va zice că mănânc dulciuri turcești ca o bridezilla în fața calculatorului, cine a trecut prin asta dar zice că la ei NU a fost stresant, MINTE!

Noi am stabilit clar că nunta o facem pentru noi și nu trebuie să reprezinte un factor de stres, să fie așa…un party mai mare. Asta ziceam noi cam cu un an înainte de evenimentul propriu-zis. Am început să ne uitam la săli, am rezervat una și înca o lună după asta ne-am mai interesat de diverse… Pe hârtie păreau toate calculate și puse la punct ca după un ceas elvețian. Și apoi ne-am relaxat maxim, că doar “e timp!”

Prin ianuarie ne-a lovit că mai avem 6 luni până la nuntă și nu am făcut nimic. În vrie am confirmat cu bandul care ne-a cântat; și am găsit eu rochia parcă…și iar ne-am relaxat. 4 luni până la nuntă…costumul mirelui…și tot așa până s-au aglomerat toate în ultima lună.

Vă întrebați care e rostul povestirii? Ei bine am învățat ceva din toată experiența asta, am învățat că atunci când planifici un eveniment e mult mai ușor dacă alegi o temă și o paletă de culori, restul apoi parcă vin de la sine. E fooooarte ușor să cazi în ispită și să te abați de la tema inițială pentru că îți place și aia, și aia…și aia…u! ai văzut aia?! E bine ca în momentul în care ai o imagine în minte despre cum vrei să arate lucrurile, și aici ne referim mai ales la decorațiuni, să te oprești din căutat/uitat; din acest punct căutarea nu o să aibe alt rezultat decât să te facă să devii confuză. Eu am făcut un board pe Pinterest în care am salvat de-a lungul timpului diverse, de la rochii, coafuri, idei de decor, de mărturii etc.

Și tot clădind ”panoul evenimentului” pe Pinterest, am învățat să-l includ și pe viitorul soț. Nunta NU este numai despre mireasă, este despre doi oameni care se iubesc, sau cel puțin așa ar trebui să fie. Noi ne-am consultat în toate, când nu era neapărat punctul meu forte, se ocupa mai mult el, și invers, dar ținându-ne la curent unul pe celălalt.

Am mai învățat că poți face lucruri frumoase cu puțini bani acolo unde pentru tine nu se justifică o investiție mare. Spre exemplu noi nu am vrut să dăm mulți bani pe aranjamentele de pe mese, pentru că nu ținem minte aranjamentele de la nici o nuntă la care am fost în trecut, și pentru că nouă ni se par bani aruncați la coșul de gunoi a doua zi (serios acum…ce se întâmplă cu aranjamentele când nunta e gata?). Așa că m-am inspirat din boardul minune de mai sus și am pus cunoscuții să strângă sticlele de sticlă ce le treceau prin casă în decurs de câteva luni. Le-am dus pe toate la curte, le-am dat etichetele jos și le-am spălat și apoi le-am vopsit cu vopsea de graffiti în nuanțele deja stabilite pentru eveniment.

Am învățat și că e în regulă să ceri ajutor. Cum noi am creat obiectele de decor cam în ultima săptămână, asta insemnând 100 de bărci origami, paharele de șampanie, lumânări butuc pentru exterior, numerele meselor, nu ne-am fi descurcat singuri; sau ne-am fi descurcat, dar cu nopți nedormite și mult stres care cumulate ar fi dus la o mare tensiune în cuplu. Prietenii chiar s-au arătat încântați să participe la organizare, iar noi nu ne-am scos ochii unul altuia.

Și cea mai importantă lecție a fost că atunci când unul e stresat, îngrijorat sau pierde din vedere imaginea de ansamplu, celălalt nu ajută pe nimeni dacă se enervează și el sau dacă ia personal criza de moment al celuilalt. De aia sunt doi oameni într-un cuplu, să se echilibreze. E normal să existe stres, că doar te chinui să aduni și să mulțumești undeva la 100 de oameni fără să te pierzi pe tine în proces. Dar e foarte important să nu uiți rostul întregului proces, de ce treci prin el? cum vrei să-ți aduci aminte de el? și la final nu uita, ești tot tu, căsătorindu-te, nu e cazul să te transformi în neom (aka bridezilla/groomzilla).

Spor! Și calm vă doresc!

P.S.: nu ține nimeni minte detaliile, așa că nu trebuie să fie perfecte 😉

Cateva poze de la fericitul nostru eveniment, exemplu de DIY
Cateva poze de la fericitul nostru eveniment, exemplu de DIY

blog 2

blog 3

blog 4

blog 5

buchet

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *