Prima clinică de stomatologie Junior and Family din București

Am fost săptămâna trecută la un eveniment de prezentare a clinicii stomatologice Junior and Family din București, deschisă ca urmare a extinderii la nivel național a unui lanț de clinici ieșene deținut de antreprenorul român Dan Drăghici.

Afacerea a pornit inițial cu un laborator de tehnică dentară, Drăghici Dental, care în prezent numără peste 50 de angajați. Ideea laboratorului a fost să optimizeze procesul de construire al unei lucrări dentare pentru a asigura o calitate standard pentru fiecare lucrare produsă. De aceea fiecare lucrare în parte trece prin mâinile mai multor tehnicieni, de la început până la finalizarea ei, eliminându-se astfel erorile de fabricație și micșorându-se timpul de livrare către medicul ce o comandă. Mai impresionant de atât, pentru fiecare lucrare, laboratorul cere un număr foarte mare de informații ce include inclusiv ocupația, mediul social, educația etc. pacientului. Asta pentru că, în cuvintele lui Dan Drăghici, ceea ce consideră medicul sau tehnicianul a fi perfect în materie de dinți, poate să nu se potrivească pacientului; un dinte perfect este acela care nu face notă discordantă odată „montat” pacientului. În acest caz, dintele perfect este acela care se integrează perfect în dantură (nici mai alb, nici mai lucios etc.).

Ca urmare a laboratorului care s-a extins rapid, suplimentând cererea dintr-o piață greoaie (cine a avut nevoie de diverse lucrări, știe că un dinte durează undeva la 10 zile până să vină în cabinet, iar dacă nu se potrivește, lucrarea e trimisă înapoi și mai durează o perioadă până la montarea finală), soții Drăghici au deschis în Iași clinica dentală Junior, adresată inițial doar copiilor. Altă piață care e prea puțin acoperită chiar și în București. Cu timpul însă și-au oferit serviciile și părinților care cereau să fie tratați, mulțumiți de experiențele copiilor în clinică.

Mai departe eu nu am să vă ofer cifrele de afaceri sau altele asemenea, pentru că pe mine mă interesa mai mult partea de servicii adresate copiilor. Un copil ar trebui dus la stomatolog de la primul dinte, care poate apărea și de la 4 luni (am văzut bebe de 5 luni cu dantura aproape completă, deci…). Așa că am întrebat ce fac ei punctual pentru a acomoda acești clienți. Și mi s-a răspuns clar că lucrează cu psihologi care pregătesc toți medicii înainte de prima interacțiune cu micii pacienți. Prima consultație este de fapt o întâlnire de joacă în care copilul se acomodează cu spațiul general al clinicii, cu locul de joacă, și cu noul prieten, stomatologul. Dacă copilul pare pregătit se face tot atunci și o consultație, dar nu e musai, se poate face la a doua întâlnire. Nu insistă niciodată, pentru a nu provoca traume copiilor, scopul fiind acela de a-i face să vină cu drag, ca la un loc de joacă.

Am mai aflat că, de fapt, frica copiilor de dentiști vine în cea mai mare proporție de la părinți care tremură de groază încă dinainte să plece de acasă și care transmit această teamă non-verbală mult mai repede decât dacă ar fi doar exprimarea verbală a fricii. În alte cuvinte (ale doamnei Drăghici), copiii nu se nasc cu frica de dentist, le-o insuflă părinții.

Sper să ajung săptămânile astea cu mândra la ei ca să văd cum evaluază ea spațiul lor de joacă 😀 . Cât despre mine, voi merge mai întâi la un consult și o igienizare și vom pune la cale un plan de atac, mie plăcându-mi foarte mult să merg la dentist, dar având sub centură câteva experiențe negative adunate de prin diverse cabinete de cartier.

Vă las la final cu câteva poze din clinică și contactul lor, în caz că vă interesează să le faceți o vizită, și sper să revin curând cu un articol de follow-up.

Junior&Family Dental Clinic Bucuresti

You may also like

2 comments

  1. Mari, știi ce lipsește in cabinetul ăla pentru copii? Un ecran mobil undeva pe tavan, unde cei mici se uita la filme in timp ce sunt “analizați”. Se știe ca todlerii au span attention de 30 de secunde maxim, asa ca un film ar ajuta. De aia e recomandat un Pediatric dentistry :))) Scaunele sunt total rabatabile, in cazul in care unul dintre părinți il tine in brațe in poziție orizontala pe cel mic. 🙂
    Noi l-am dus la dentist pe la 1 an prima data, a fost ținut in brațe de tatăl lui si au făcut un mic cleaning si un control vizual.De atunci, la fiecare 6 luni avem întâlnire cu dentistul pentru copii. Eu cred ca asta e secretul sa ai Dinți frumosi si sănătoși: prevenția din copilărie.
    Ca un fapt divers, in asigurarea copiilor sunt incluse by default, asigurarea dentară si cea oftalmologica. Pana la 23 de ani (parca).
    La sfatul dentistului, am hotărât sa ii sigilez dinții definitivi. 🙂 Când or fi sa apara 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *