Protestele pe înțelesul tuturor

Dragi compatrioți, diseară ies și eu pentru prima oară în Piața Victoriei la proteste. Nu pentru că nu am vrut să ies până azi, ci pentru că am acasă un copil de 4 luni pe care nu am avut cu cine să îl las, așa că am preferat să stau eu și să ne reprezinte în piață cealaltă jumătate a cuplului. Dar azi m-am hotărât, facem cu rândul: stă el acasă cu pitica jumate din seară și apoi mă întorc acasă și-l trimit pe el în schimbul doi. Dar de ce protestez? Ce mă motivează?

Poate credeți că cei din piață luptă să dea jos Guvernul, sunt anti-PSD sau nu vor să o duceți și voi bine. Nimic mai FALS. Aici nu e vorba de cine ce a ales; eu nu dau vina pe pensionari, șomeri, bugetari, asistați social sau cine mai beneficiază de promisiunile Guvernului Grindeanu. Toți vrem să o ducem bine, e normal! Doar că ați fost mințiți.

Cred că vorbesc în numele majorității când spun că vrem următoarele:

  • PSD să își îndeplinească programul de guvernare corect, fără scopuri ascunse. Să dea toate măririle pe care le-au promis, că de aia sunt aleși la conducerea țării, să ne facă tuturor viața mai bună. Vrem ca atunci când mergem la piață să nu ne fie frică de măriri de prețuri, iar când mergem la spital să nu ne fie teamă că dacă nu dăm șpăgi nu se uită nimeni la noi. Toți merită mai mulți bani, și pensionarii, și doctorii, și profesorii, și copiii, pentru că e clar că ce primim acum nu valorează mare lucru.

 

  • Legile și ordonanțele să se dezbată ziua, în timpul orelor de program, nu la ceas de seară pe ascuns. Dacă nu e nimic ilegal și imoral, de ce e nevoie să ne ascundem?

 

  • Să se retragă Ordonanța de Urgență. E clar că ascunde ceva textul ei, nu e nevoie să fi făcut toți Facultatea de Drept ca să ne dăm seama de asta. Nu mă credeți? Atunci ia gândiți-vă, de câte ori ați auzit voi la televizor să fi lucrat aleșii noștri, din ORICE partid, până noaptea târziu…Ei care de multe ori rup ușile și nu se prezintă la ședințele de Guvern. Nu miroase a blat?

 

  • PSD să guverneze transparent. Un Guvern, odată ales, reprezintă toată populația țării pe care o conduce, nu numai pe alegătorii săi și are responsabilitatea de a-și prezenta acțiunile sincer și deschis. Voi nu vreți să știți clar ce fac cu banii țării? Nu vreți să știți de ce tot zic că dau fonduri la sănătate, spre exemplu, și totuși spitalul la care mergeți e tot murdar, plin de mucegai și gândaci și cu prea mulți bolnavi într-un pat?

 

  • Să lase mână liberă justiției. Repet, dacă sunt toți nevinovați, de ce le e frică? Vouă vă e frică să vă întoarceți cu plasa de la piață? Nu, pentru că nu ați furat ce e în ea, ați plătit.

 

  • Vrem să ne conducă responsabil. Adică să se gândească mai mult la populație și mai puțin la buzunarele lor. Degeaba măresc azi pensiile cu puțin, dacă mâine cresc prețurile…Ce luăm pe mere dăm pe pere, vorba aia. Bun, au mai dat niște bani în plus acum, dar la anul ce mai fac? Peste doi ani ce mai simțim că au făcut bun pentru noi? Că străzile sunt murdare, autobuze și tramvaie puține, prețurile se tot măresc, locuri de muncă tot nu sunt…Atrag ei investitori? Oameni care să iși aducă afacerile în România și să deschidă fabrici, birouri, locuri unde se pot angaja și copiii voștri ca să aibă și ei un viitor?

Ar mai fi mai multe, dar sper că e de ajuns. Noi, tinerii, nu vă urâm, nu suntem împotriva voastră. Vrem să vă fie bine. Vrem să fie mai mulți cu locuri de muncă, pentru că atunci vor plăti mai mulți taxe la stat și clar vor crește și pensiile și alocațiile. Vrem ca atunci când mergeți la spital să se ocupe de voi, să nu plecați de acolo mai bolnavi, sau să vi se ceară șpagă. Vrem să avem TOȚI un trai mai bun și mai decent. NU vrem să plecăm din țară, pentru că asta nu înseamnă bani mai mulți de pensii, din contră, înseamnă mai puțini bani la buget. Vrem să trăim demn, și noi, și voi, fără să ne mai gândim seara ce mancăm mâine. Vrem SĂ NU NE MAI FURE! Că de aia nu sunt bani de nimic, pentru că politicienii, din toate partidele, FURĂ. Iar dacă ne fură banii țării, vrem SĂ RĂSPUNDĂ pentru hoția lor, nu să scape nepedepsiți și să ne conducă în continuare.

Sursa foto

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *