Reinventare în normal

Acum câțiva ani au apărut pe „piață” modelele plus-size, iar cea mai cunoscută dintre ele pare a fi Ashley Graham, care a și pozat pentru coperta Sports Ilustrated…big big deal, luând în calcul că în revista asta ajung numai super modele.

Vara asta însă Nike a făcut ceva mai puțin comun pentru brandurile sport: a postat pe Instagram poze cu femei normale. Ok, am exagerat, nu chiar normale normale, una e model și cealaltă e instructoare de fitness, DAR ambele femei sunt considerate de industria modei ca făcând parte din categoria plus-size.

A photo posted by NikeWomen (@nikewomen) on

De ce zic că e mai puțin normală inițiativa asta? Pentru că toată industria fitness se învârte în jurul trupurilor slabe și tonifiate iar majoritatea pozelor de fashion pe nișa asta sunt…lucrate bine de tot. În cazul acesta însă, cele două femei, strecurate parcă absolut firesc printre pozele cu atleți, stau dovadă pe un cont de Instagram cu aproape 5 milioane de followeri că diversitatea e ceva real și normal. Nu toate instructoarele de fitness sunt slabe și cu six pack, iar cele care nu sunt așa nu-și fac meseria mai prost, ci au alt tip de corp.

A photo posted by NikeWomen (@nikewomen) on

Interesant de văzut va fi dacă această tendință, de a arăta femei normale în ipostaze care până acum impuneau în industrie modele, va urca în trend. Se va reuși oare o educare a maselor și în ceea ce privește normalitatea imaginii corporale? Nu putem decât să așteptăm și să sperăm…

 

Sursa foto Shutterstock

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *