Sfaturi de blogging de la un șaman bătrân

Când m-am apucat de blogging acum 3 ani, am avut norocul să beneficiez de sfaturile unui „șaman bătrân” în ale blogging-ului. Iata ce m-a învățat expertul:

1 „Scrie articole în care să-ți expui ideile cât mai clar, fără fraze lungi și alambicate” – trebuie să recunosc că ăsta e sfatul cel mai bun, pentru că eu am tendința să divaghez, să scriu „oratoric”, și de multe ori pierd ideea pe drum.

2 „scrie des, așa îți faci un stil propriu și îți intră în reflex, până ce activitatea asta devine parte din rutina ta zilnică” – aici nu l-am ascultat, pentru că de cele mai multe ori mă gândeam că ce mi se pare mie interesant, sau un subiect ce merită dezbătut, de fapt e ceva știut de toată lumea, și atunci renunțam și treceau săptămâni întregi fără o postare. De când am mai început să-mi scald picioarele în afara motherhood-ului, am mai socializat și eu cu alți oameni, și mi-am dat seama că nu e chiar așa. Așa că am prins cojones și nu mă mai întreb de zece ori înainte dacă subiectul e bun sau nu, scriu și aia e…

3 „Ține articolele scurte, altfel devin plictisitoare și nu le citește nimeni până la capăt, oricât de bune ar fi” – asta e cam în aceleași linii cu numărul 1. Și eu am închis nenumărate articole pentru că erau prea lungi și pe la jumatea lor bănuiam concluzia, așa că nu mă mai atrăgea să le citesc până la final.

4 „nu te speria, de obicei traficul cel mai mare îl vei avea la articole la care nici nu te aștepți, pe când cele pentru care depui mai mult efort, research etc, te vor uimi cât de puțin interes trezesc” – OOOO DA! asta am simțit-o repejor, dar acum după 3 ani, când știu deja de ce scriu și nu mă mai uit în analytics aproape deloc, scriu ce simt și aia e. Dacă aș scrie doar pentru trafic, mi se pare că s-ar pierde ideea, că m-aș pierde pe mine, și nu ăsta e rostul.

5 „vineri seara e pentru relaxare, de aceea atunci nu citește nimeni bloguri” – makes sense, așa că începând de vinerea seara (și) blogul meu intră în weekend.

You may also like

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *