Sport si noi?!

 

Dacă nu v-ați dat seama până acum, sunt o persoană normală, pe alocuri comodă și nu-mi place să fac lucruri doar pentru că sunt la modă.

Motivul pentru care reiterez asta e că aparent e o maaaare modă acum să participi la maratoane sau să ieși cu bicicleta în grupuri organizate prin oraș. Dacă faci asta pentru că îți place, nu doar pentru că asta fac peste 50% din cunoștințele tale, atunci BRAVO! Keep up the good work!

Eu în schimb am încercat să ies la alergat și nu mă atrage deloc, iar pe bicicletă abia dau o tură de parcare…adică sunt PRAF. Dar, la modă sau nu, am nevoie să fac mișcare pentru că gâfâi după trei etaje mai ceva ca vecina de la 1 care are bine peste 60 de ani.

Cum face sport o persoană ”comodă”?(asta așa, ca să fiu indulgentă cu mine) În primul rând am ajuns la maturitatea necesară să recunosc față de mine că am nevoie de cineva care să mă impulsioneze. Așa că mi-am făcut abonament la o sală de aerobic (niciodată fitness pentru că nu mă motivează lucrul la aparate) aproape de casă (ca să nu am scuze de transport) împreună cu o prietenă; ne tragem ”de mânecă” una pe cealaltă.

Astăzi însă am fost la un club de escaladă, două cupluri, pentru că părea ceva ce ne-ar fi plăcut la toți să facem. A fost prima oră și sincer mi-a plăcut foarte tare. Spiritul competitiv pe mine mă ambiționează, dar când am ajuns acolo și am văzut că de fapt competiția e cu limitele tale, m-am îndârjit și mai mult.

Ideea e că trebuie să găsești ceva ce te incită pe tine, dar mai ales că trebuie să fii sincer/ă cu tine însuți. Ce îți place? Ce te-ar face să te duci și a doua oară? Ce te motivează și nu îți lasă senzația de corvoadă? Iar dacă nu știi răspunsul la întrebările astea nu e nici o rușine să încerci până afli; nu înseamnă că ai dat greș dacă te lași după o ședință. Din contră, înseamnă că ești destul de matur să nu arunci banii pe un abonament/echipament doar pentru că restul din jurul tău văd lucrul ăla ca pe ceva cool.

Dacă vreți detalii despre sălile la care mă duc pentru aerobic și escaladă, comentați la postare.

Sursă foto: Shutterstock

You may also like

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *