Ce e stilul? (1)

Îmi apăruse în feed un articol din Vogue, care avea următorul titlu: „How does a queen wear shorts?”. Mi s-a părut atât de absurd încât am dat click. Și am dat peste poza de mai jos.

Pentru cine nu știe, doamna aceasta drăguță este Letizia, regina Spaniei. Judecând doar după poza asta, nu ați spune, nu? Asta pentru că ni s-au forțat pe gât niște tipare: reginele se îmbracă tot timpul elegant, cu pălării și fără să arate piele, doamnele sunt stilate, numai curvele poartă dresuri de plasă etc.

Poate că nu se mai vorbește despre aceste tipare deschis, dar, în afara unor cercuri restrânse de oameni, marea majoritate acționează tot conform lor, spre exemplu cazul taximetristului care a agresat o tânără acum câțiva ani pentru că pleca singură din Centrul Vechi, era amețită și îmbrăcată ca de ieșit (curvă direct, că ce altă femeie merge singură pe stradă și mai și consumă alcool?). Sau femeile din autobuz, piață etc de 50+, câte dintre ele poartă blugi rupți (distressed) sau pantaloni scurți? Multe încă poartă majoritar fuste sau rochii, pentru că așa „îi stă bine” femeii.

Revenind, pare să fie un șoc și pentru Vogue că o regină e om și că în timpul liber vrea să se simtă confortabil. E un șoc că nu e machiată, că e simplă, că e elegantă dar altfel decât s-ar aștepta de la ea. Dovadă că stilul nu ține de bani, de branduri, de sofisticare. Dovadă că cea mai bună lecție de stil e asumarea propriei persoane și ignorarea tiparelor.

Și asta e lecția de stil de azi: ești frumoasă când ești tu!

You may also like

2 comments

  1. Eh, până și gazetele locale se miră adeseori de cum se îmbracă diverși membri din familia regală spaniolă.
    Când a fost prima nuntă regală în UK Letitia, pe atunci prințesă s-a dus la ceva recepțtie cu o rochie care nu era semnată de niciun mare designer ci fusese achiziționată de la un magazin de cartier cu vreo 30-40 de euro și toate gazetele de bârfă au dat ochii peste cap din cauza subiectului.
    La vremea aia își câștigase renumele de cea mai austeră prințesă a Europei și mulți sperau că odată devenită regină o să se schimbe.
    Oricum, nici soțul ei nu se lasă mai prejos. Recent a apărut un reportaj despre vacanțele familiei regale aici în insulă și aparent cea mai intrigantă informație era faptul că după antrenamentele sau concursurile la care participă regele cu echipa lui de velă, acesta ia prânzul sau cina la același restaurant banal de cartier unde “specialitatea” e puiul rotisat.

    1. Ciudat cum funcționează omenirea: vrem să fie de-ai noștri, dar dacă trăiesc în lux, ”ce sunt mai presus de noi? cu ce bani și-l permit? nu le pasă de populație, care n-are xyz!” Dacă sunt fix ca restul lumii, apar comentariile și articolele de genul ăsta, lumea își dorește să-i vadă epatând, că doar sunt royalty…nu sunt ca toți ceilalți! Nobody can ever win :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *