Tips and tricks pentru vacanța cu bebe diversificat

La jumatea lui mai am plecat în vacanță, cu mașina, în Franța. Da, am luat și mândra cu noi. Firește am avut emoții pentru că nu știam la ce să ne așteptăm, dar am zis ce-o fi o fi. Acum însă simt că am câștigat niște ași pe mânecă pentru următoarele plecări și cred că merită împărtășiți.

 1. tăiem drumul în bucăți de 7 ore: la dus am făcut o pauză de o zi la Timișoara, dar de acolo am mers întins până în Franța, mult prea multe ore; obositor și pentru ea, și pentru noi. La întoarcere am oprit în Croația două zile, iar din Croația spre București am mai făcut o pauză de o noapte la Timișoara. A fost mult mai bine.
 2. plecăm seara, înainte de somnul de noapte: așa am plecat din Timișoara spre Franța și până am ajuns la granița mândra dormea tun. A dormit, cu o trezire pentru lapte, până dimineața la 7, ceea ce a fost super pentru că nu a obosit-o drumul lung atât de tare. La plecarea din Franța spre Croația am urcat-o în mașină la trezirea pentru lapte, care a fost la 4 dimineața, și a dormit apoi până la 8. Ambele au fost decizii inspirate pentru că asta ne-a redus numărul de pauze semnificativ și ne-a micșorat numărul de ore de stat în mașină.
 3. țin geanta cu plușuri la îndemână și, când mândra se plictisește, dar nu putem opri chiar în momentul acela, schimb jucăria și-i distrag atenția. Atenție, nu jucării tari pentru că în caz de impact pot zbura prin mașină și vă pot răni serios.
 4. când se termină apa caldă din termos, pentru biberon, cei de la benzinării sunt mai mult decât serviabili să facă refil, mai ales dacă le spui că e pentru copil.
 5. toate biberoanele se sterilizează în ultima locație din care plecăm și le luăm fix așa, în sterilizator, cu noi pe scaunul din față. Astfel, când e nevoie, am acces facil la ele, fără să le scot din mediul steril.
 6. nu mă stresez cu mâncarea: la momentul respectiv mândrei îi diversificam numai masa de prânz, nu și gustările de fructe. Așa că îmi făceam griji unde îi voi găti, de unde voi lua legume, carne, ou etc. Dar m-am consultat cu pediatra care mi-a spus franc că cel mai bine e să nu mă stresez și să recurg la borcănele cât timp sunt în vacanță și nu îi pot găti. E chiar mai sigur decât să mă întreb din ce sursă sunt alimentele pe care le cumpăr pentru preparare. Mândra a fost încântată de borcănelele de la Hipp și a mâncat foarte bine.

Acum că diversificăm cu brio și gustările de dimineață și de seară mă întrebam serios ce voi face de fructe în următorul concediu, dar am descoperit: Hippis, piureuri de fructe bio, fără zahăr adăugat, fără gluten, fără sucuri concentrate. Vin în cinci combinații, fiecare cu reprezentantul ei: Maimuța Matt (măr, pară, banană), Țapul Benjamin (măr, mango, piersică) și Zebra Zachary (pară, banană, kiwi) pentru bebelușii care încă nu au primit fructe de pădure(risc ridicat de alergii) și Broasca Frankie (căpșuni, banană, măr) și Tigrul Tim (măr, piersică, fructe de pădure). Și sunt super bune (da, am gustat 😀 ). Iar cum borcănelele de la Hipp sunt chiar mai preferate decât unele dintre mâncărurile pe care i le gătesc eu, mă aștept ca și Hippis să aibă un succes răsunător.

Iar ca ultim as din mânecă, să știți că mai recurg la trucurile astea cu mâncarea și în weekendurile când nu plecăm de acasă, dar am nevoie de o pauză de la gătit, spălat vase, spălat scaun, spălat și schimbat bebe de trei ori pe zi, și vreau doar să mă odihnesc și eu.

You may also like

5 comments

 1. Chiar dacă risc să fiu arsă pe rug de către mămicile care știu chestii de parenting mai bine decât oricine și dau numai chestii bio și gătite copiilor, mărturisesc că și eu am dat borcănele Hipp (și nu numai) la copil. Dacă plecam de acasă și ne prindea ora prânzului plecați îi dădeam borcănel. A fost mult mai bine așa decât să car mâncare de acasă și să nu se conserve bine. Din când în când îi dădeam borcănel chiar dacă eram acasă, nu aveam timp să stau să îi fierb carnea de vită până să o pot face piure, așa cumpăram borcănel care conținea și carne de vită pe lângă alte legume.

  1. Mda, extremismul nu e sănătos nici măcar în creșterea copilului :)). Și sunt de acord cu tine, decât să risc să-i dau mâncare care poate nu s-a concservat bine, mai ales pe căldurile astea, în mașină, prefer Hipp și Hippis.

 2. Eu am mereu un Hippis in geanta pentru mine . Stiu ca e doar pentru bebei, dar cand mai uiti o masa e mana cereasca sa ai unul din ala la tine.
  Gata, sa se arunce cu pietre :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *