Dacă am trăi într-o distopie și am fi obligați să purtăm hainele unui singur designer, aș spera să fie

Să vă mai țin în suspans? Hai încă puțin. Vă dau un indiciu: s-a sinucis în februarie 2010. Bine, încă unul: e britanic. Și ultimul: a fost numit the hooligan of English fashion.

You guessed it: Alexander McQueen! Sunt îndrăgostită de hainele pe care le-a creat în timpul vieții, de vibe-ul teatral pe care îl au colecțiile lui, uneori grotești și gotice, dar întotdeauna fascinante. Iar hainele mereu impecabile, mereu frumoase, mereu gândite să ridice corpul feminin la nivel de zeiță.

Iată câteva imagini din ultimul lui show Fall Ready-to-Wear (2009) pentru a înțelege că el nu a vizat niciodată moda momentului, creând mai degrabă piese atemporale, care par la fel de bine scoase dintr-un show din 2018:

Munca lui extraordinară a fost continuată de asistenta lui Sarah Burton, care îi onorează amintirea cu fiecare colecție, deși puțin mai temperată, pentru că nu poți egala în totalitate spiritul exuberant și aventuros a celui care a fost rebelul modei. Iată pentru comparație și imagini din show-ul Fall Ready-to-Wear 2018.

PS: Am scris în titlu „distopie”, pentru că ar fi oribil să trăim într-o lume în care să fim obligați să purtăm doar anumite lucruri impuse din exterior (cam ca în comunism unde se limita alegerea prin lipsa variantelor), dar pentru mine aceste creații vestimentare ar face zilele puțin mai frumoase (bine, pentru mine personal le-ar face bitter-sweet într-o distopie, și de vis în ziua de azi).

Sursa poze: Vogue.com

Sursa cover

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *