Viața cu ochelari (P)

Port ochelari de vedere de la 12 ani, cu intermitențe până pe la 16 să zic, că de, eram copil și ochelarii de vedere nu erau rezistenți la cățărat în copaci, ba mai trebuia să am grijă să-i și șterg ca să mai văd ceva prin ei. De pe la 16 ani însă nu prea mai mergea fără ei. Mi-a fost greu să-i accept, greu să mă obișnuiesc cu ei și greu să-mi mai și placă de ei. Dar, după atâția ani, acum îmi e extrem de greu fără ei.

Însă, chiar dacă acum sunt și un accesoriu de stil, sunt momente în care ochelarii nu m-au ajutat în viața mea de zi cu zi ca persoană cu astigmatism. Spre exemplu, dacă trec repede de la lumină la întuneric sunt „oarbă” 30 de secunde 1 minut. Andrei credea că glumesc la început și nu înțelegea de ce bâjbâiam pe trotuar în spatele blocului înainte să se activeze senzorul care aprindea lumina. Apoi a înțeles că nu glumesc și a învățat să meargă înaintea mea să activeze el senzorul. Pe partea asta nu cred că e nimic de făcut și m-am învățat să număr trepte, să „pipăi spațiul” cu piciorul și să mă folosesc de mâini pentru a nu cădea. Nu știu dacă e o problemă ce vine cu astigmatismul, sau dacă sunt doar eu mai fotosensibilă.

Dar și când e lumină puternică afară (nu neaparat soare) eu sunt semi-oarbă. Mă ustură ochii îngrozitor și nu îi pot ține sub nici o formă larg deschiși.  Mai mult, încep și lăcrimez incontrolabil. Pentru exemplificare am făcut și o poză pentru voi.

Dacă pentru prima problemă nu am ce să fac, pentru a doua m-am întors la lentilele fotocromatice, sau heliomate cum le știm toți. Am ales varianta Transitions de la Essilor în culoare maro pentru că aveam deja niște rame ce așteptau cuminți să fie puse la treabă. Îmi plac foarte mult pentru că se închid la soare fără să mă deranjeze pe mine în vreun fel. Spre deosebire de ochelarii de soare, la aceste lentile eu nici nu-mi dau seama când își schimbă culoarea, oferindu-mi în același timp confortul de a nu strânge ochii pentru a mă feri de lumina puternică.

Eu le-am echipat și cu antireflex, ceea ce le face să „bată” și în albastru, astfel pot să le port tot timpul fără să fiu nevoită să trec la ochelarii vechi atunci când lucrez la calculator. Dar mi se pare că această combinație le face și mai tare să pară a fi ochelari de soare afară, și se transformă într-un accesoriu de stil foarte cool.

Cei de la Essilor pun la bătaie și un voucher de 100 de lei valabil până pe 30 iunie pe care îl puteți folosi pentru achiziționarea unei perechi de ochelari echipată cu lentile Transitions. Voucherul se poate descărca de pe essilortransitions.ro și tot aici vedeți unde se poate folosi, dar mai ales câte variante există: Amber, Amethist, Flash to Mirror…un fel de Pimp my glasses and make me amazing!

You may also like

2 comments

  1. Buna, vreau sa imi cumpar si eu o pereche de lentile TRANSITIONS XTRActive CLARITATE cu CRIZAL (cu tehnologia Eye Drive – lentila se colorează în maşină/in spatele parbrizului si sa includa SISTEM EYE PROTECT – filtru PC AMBERELAX). Poti sa imi spui daca lentilele tale se inchid in masina?? poti trimite o poza cu lentila inchisa la maxim sau cu mai multe trepte de inchidere??? Nu am gasit poze cu lentile maro. Multumesc anticipat. Adresa de facebook – pintea.maria sau https://www.facebook.com/pi.ysd.9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *